Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.5.19

Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα, εγγυητής της διεθνούς και της ευρωπαϊκής νομιμότητας

Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα, εγγυητής της διεθνούς και της ευρωπαϊκής νομιμότητας


Τη σημασία που έχει η Ελλάδα σήμερα στον «εξαιρετικά αναβαθμισμένο» της ρόλο, «μια στιγμή κατά την οποία η γεωστρατηγική θέση της βρίσκεται στο απόγειό της», ως έμπιστος, πιστός εταίρος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην τελετή αποφοίτησης της ΚΔ΄Εκπαιδευτικής Σειράς Υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών.
«Αυτός ο ρόλος της Ελλάδας δεν είναι μόνο ένα μεγάλο πλεονέκτημα, είναι και ένα χρέος της χώρας μας γιατί υπό τις συνθήκες αυτές λόγω της αστάθειας που υπάρχει στην περιοχή μας λόγω της ρευστότητας στο χώρο της ΝΑ Ευρώπης κυρίως λόγω των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα ως μέλος της διεθνούς κοινότητας, μέλος της ΕΕ είναι και πρέπει να είναι εγγυητής της διεθνούς και της ευρωπαΐκής νομιμότητας», τόνισε απευθυνόμενος στους νέους διπλωμάτες.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος ειδικότερα στο ρόλο του Έλληνα διπλωμάτη και στην υπεράσπιση της χώρας μας, ατομικώς αλλά και ως μέλος της διεθνούς κοινότητας και της ΕΕ, μίλησε για την «πολυπρισματική, σύνθετη, πολύ ρευστή, ασταθή διεθνή πραγματικότητα» και τόνισε ότι θα πρέπει να έχει ως οδηγό και να βρίσκεται σε «συνεχή εγρήγορση» σε τρία βασικά πεδία: Την καλή γνώση της διπλωματικής ιστορίας, των διεθνών οικονομικών σχέσεων και την πολύ καλή γνώση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης