Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.6.19

Δ. Τζανακόπουλος: Ένα συνολικό πολιτικό και οικονομικό τετράπτυχο είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Δ. Τζανακόπουλος: Ένα συνολικό πολιτικό και οικονομικό τετράπτυχο είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία


Τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, για την επόμενη τετραετία, που θα ξεδιπλώνει ένα συνολικό πολιτικό και οικονομικό τετράπτυχο, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ 1.
Το πολιτικό και οικονομικό αυτό τετράπτυχο προβλέπει:
1. Νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας με αυξήσεις μισθών.
2. Δικαιότερη φορολογία.
3. Αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.
4. Ισχυρό κοινωνικό κράτος και κοινωνική ασφάλεια.
Αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ο κ. Τζανακόπουλος έθεσε το διακύβευμα, λέγοντας: "Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται ποιος και πως θα κυβερνήσει τη χώρα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι και ο ελληνικός λαός οφείλει να επιλέξει αν θα δώσει χώρο σε μια προσπάθεια η οποία θα γίνει το επόμενο διάστημα για να επιστρέψουμε σε πολιτικές Μνημονίων και σκληρής λιτότητας ή αν θα κάνουμε το βήμα μπροστά".
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει πρόγραμμα "κρυφών αυξήσεων" στη φορολογία, αναφέροντας ως παράδειγμα την κατάργηση του υπερεκπτωτικού συντελεστή 6% στον ΦΠΑ, και μιλάει "συγκαλυμμένα" και για απολύσεις.
Είπε, ακόμα, πως με τις θέσεις του ο κ. Μητσοτάκης έχει "ανοίξει την όρεξη" συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, οι οποίοι βλέπουν ότι οι επιδιώξεις τους είναι κοντά με το πρόγραμμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
"Στη Ν.Δ έχει πέσει γενικό σιωπητήριο, διότι νομίζουν ότι έτσι θα αντιπαρέλθουν τα αδιέξοδα και τα πρόγραμμα τους", παρατήρησε και σε ερώτηση ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει μια "ήπια" προεκλογική εκστρατεία, απάντησε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πάει με δύο πρόσωπα στις εκλογές.
" Η Ν.Δ θα κάνει δύο πράγματα στην πορεία μέχρι τις εθνικές εκλογές. Θα επιλέξει από τη μία πλευρά να κρυφτεί από την πολιτική και προγραμματική αντιπαράθεση και θα προσπαθήσει να φιλοτεχνήσει ένα πρόσωπο δήθεν μετριοπάθειας, το οποίο θεωρεί ότι σε αυτή τη φάση την ευνοεί. Ωστόσο οι μηχανισμοί της Ν.Δ -και είναι πολλοί αυτοί οι μηχανισμοί και μιλώ φυσικά για τους μιντιακούς μηχανισμούς, για τους κοινωνικούς μηχανισμούς, τα διάφορα εξωθεσμικά κέντρα μέσω των οποίων μπορεί να επηρεάζει την κοινή γνώμη-θα συνεχίσουν τη δηλητηριώδη εκστρατεία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως θα έχουμε μια επίσημη Ν.Δ η οποία θα λειτουργεί με όρους μετριοπάθειας και την ίδια στιγμή θα αποφεύγει την πολιτική και προγραμματική αντιπαράθεση και από κάτω το δηλητήριο θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του", είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα σημείωσε ότι η Ν.Δ. έχει τη βοήθεια του φιλικού της Τύπου με έναν "καταιγισμό ψευδών ειδήσεων".
Δήλωσε πως η επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανοίξει όσο γίνεται περισσότερο την πολιτική και προγραμματική αντιπαράθεση διότι θεωρεί ότι εκεί έχει το πλεονέκτημα, δηλαδή στη σύγκριση των πολιτικών προοπτικών με τη Νέα Δημοκρατία.
Στο σημείο αυτό ο κ. Τζανακόπουλος αναρωτήθηκε τι φοβάται ο κ. Μητσοτάκης, καθώς, όπως είπε, είναι ο πρώτος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που φαίνεται να διστάζει να πάει σε ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τον Τσίπρα, επειδή, όπως εξήγησε, συνήθως οι εν ενεργεία πρωθυπουργοί είναι αυτοί που αποφεύγουν το ντιμπέιτ και όχι οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε πως όχι μόνο δεν ισχύει ο ισχυρισμός της Ν.Δ ότι καταργούνται τα θετικά αντίμετρα της κυβέρνησης, αλλά αντιθέτως εφαρμόζονται και θα εφαρμοστούν και άλλα επιπλέον, με μία προϋπόθεση: Να εκλεγεί κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης