Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

24.7.19

Κατατίθεται σήμερα το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος

Κατατίθεται σήμερα το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος


Με το νομοσχέδιο για «το επιτελικό κράτος», το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα, ξεκινά την Παρασκευή (26 Ιουλίου) τη νομοθετική της εργασία η Βουλή. Αυτό αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που συνεδρίασε για πρώτη φορά με τη νέα της σύνθεση. Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα αρχίσει τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με τη κανονική διαδικασία.
Στο νομοσχέδιο για το "επιτελικό κράτος" η κυβέρνηση αποδίδει «συμβολικό» και ουσιαστικό χαρακτήρα και γι' αυτό θα εισαχθεί με κανονικές διαδικασίες, για πρώτη και δεύτερη ανάγνωση στις επιτροπές πριν συζητηθεί στην Ολομέλεια.  «Πρόκειται για ένα νομοθέτημα που έλειπε από την ελληνική δημόσια ζωή. Για πρώτη φορά εισάγεται νομοθέτημα συνολικής διακυβέρνησης», είχε τονίσει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στις προγραμματικές δηλώσεις, εξηγώντας ότι εισάγεται ένα εγχειρίδιο διακυβέρνησης το οποίο στηρίζεται σε τρεις άξονες: «αλλάζουμε την κυβέρνηση»- «εμπιστευόμαστε τη διοίκηση» - «αναβαθμίζουμε συνολικά τη Βουλή».
Την Παρασκευή, αναμένεται η κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, η συζήτηση του οποίου θα διεξαχθεί με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στην αρμόδια επιτροπή και θα ολοκληρωθεί την επόμενη Τρίτη με την ψήφιση του από την Ολομέλεια. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασσούλας, με την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου την Παρασκευή, θα δοθεί ένας εύλογος χρόνος για να μπορέσουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα να το μελετήσουν και να το επεξεργαστούν.
Την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θέματα σχετικά με την κυβερνησιμότητα των δήμων, την κατάργηση του ασύλου και αλλαγές στον ποινικό κώδικα. Η συζήτησή του θα γίνει με την κανονική διαδικασία και θα ξεκινήσει την Τετάρτη 31 Ιουλίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης