Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.8.19

Τα θετικά μηνύματα για την οικονομία που έλαβε στο Βερολίνο μετέφερε ο πρωθυπουργός

Τα θετικά μηνύματα για την οικονομία που έλαβε στο Βερολίνο μετέφερε ο πρωθυπουργός


Μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εισέπραξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Βερολίνο και το μήνυμα αυτό μετέφερε στη συνάντηση με τους εκπροσώπους παραγωγικών και άλλων φορέων στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της 84ης ΔΕΘ.
«Αποτελεί πια κοινό τόπο ότι η κυβέρνηση αυτή ξεκίνησε υλοποιώντας με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ένα συνεκτικό σχέδιο, το οποίο θέτει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας σε απόλυτη πρώτη προτεραιότητα», είπε στη ομιλία του ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Πιστεύω ότι υπάρχει μια αναγνώριση από τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, ότι κάτι έχει αλλάξει ήδη στο κλίμα της αγοράς και αυτό είναι δεδομένο ότι θα έχει και μια αντανάκλαση στην ίδια την απόδοση της οικονομίας».
Επισήμανε, μάλιστα, «ο δείκτης της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, τα στοιχεία τα οποία ανακοινώθηκαν χθες, έδειξαν ακόμα μία πολύ σημαντική αύξηση τον τελευταίο μήνα, είμαστε πολύ πιο πάνω πια από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και έχουμε καταφέρει και έχουμε αντιστρέψει μια τάση, όπου ο δείκτης αισιοδοξίας στην Ευρώπη πέφτει ενώ στην Ελλάδα ανεβαίνει».
«Θα πρέπει να πατήσουμε πάνω σε αυτή την πραγματικότητα ώστε να κάνουμε πράξη αυτό που αποτελεί το αίτημα κάθε Ελληνα πολίτη. Να αφήσουμε οριστικά και αμετάκλητα τα χρόνια της κρίσης και να μπούμε σε ένα καινούργιο κύκλο, ενάρετο, δημιουργικό, δημιουργίας πλούτου προς όφελος όλων των πολιτών και όχι μόνο κάποιων. Η δίκαιη κατανομή του πλούτου που θα δημιουργήσουμε αποτελεί μια πολύ σημαντική πρόκληση για αυτή την κυβέρνηση.
«Δίνουμε έμφαση στο αποτέλεσμα και ξέρουμε πως όσο κι αν έχουμε κάνει μια καλή αρχή, η πολλή δουλειά είναι ακόμα μπροστά μας. Δεν έχω πρόθεση να αφήσω να πάει χαμένος ούτε ένας μήνας, ούτε μια εβδομάδα, ούτε μια ημέρα από τον πολύτιμο χρόνο που έχουμε για να βρούμε λύσεις στα προβλήματα των επιχειρήσεων, των Ελλήνων πολιτών», παρατήρησε.
Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των παραγωγικών και άλλων φορέων, διότι, όπως είπε, αναγνώρισαν το γεγονός ότι η κυβέρνησή του κινείται με μεγάλη ταχύτητα, υλοποιώντας και πριν από την ώρα που είχε εξαγγείλει μια σειρά από δεσμεύσεις της, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ.
Τόνισε ακόμη πως σε λίγες μέρες οι Ελληνες φορολογούμενοι θα δουν στα εκκαθαριστικά τους μεσοσταθμική μείωση κατά 22% στον ΕΝΦΙΑ κι αυτό θα αποτελέσει μια σημαντική ανάσα για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
Για την ομιλία του στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ στις 7 Σεπτεμβρίου ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα παρουσιάσει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης για τον επόμενο χρόνο και μια συνεκτική στρατηγική για τη Βόρεια Ελλάδα στην οποία η Θεσσαλονίκη θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχει τακτικός δίαυλος των φορέων της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας με το Γραφείο του πρωθυπουργού και τη Γραμματεία της Κυβέρνησης, με τη συνεργασία των Περιφερειών και των Δήμων και ένας πιο άμεσος τρόπος επικοινωνίας των Επιμελητηρίων με τη Γραμματεία.
Με αφορμή την τοποθέτηση του προέδρου της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινονοτομίας, Κυριάκου Λουφάκη, που ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει στην 84η ΔΕΘ την παραχώρηση έκτασης για τη δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «η προτεραιότητα την οποία δίνουμε στην καινοτομία είναι αδιαπραγμάτευτη και δεδομένη και ναι, η Θεσσαλονίκη πρέπει να προσθέσει στα φυσικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα και τη διάσταση της έρευνας και της καινοτομίας». Κλείνοντας είπε ότι περισσότερα θα πει σε μία εβδομάδα κατά την επίσκεψη του στην 84η ΔΕΘ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης