Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26.9.19

«Ενίσχυση αστυνόμευσης στην ακριτική Κόνιτσα με θερμικές κάμερες»

Πρόταση για θερμικές κάμερες και στην Κόνιτσα

Τα συνεχή κρούσματα κλοπών σε βάρος πολιτιστικών θησαυρών στην ακριτική Κόνιτσα και το έντονο αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν οι κάτοικοι της περιοχής φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Πρόσφατο κρούσμα, η κλοπή σημαντικών θρησκευτικών κειμηλίων που σημειώθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, στην κοινότητα Παλαιοσελλίου της Κόνιτσας.
«Αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει ασφάλεια στους ακρίτες της και προστασία στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας», τονίζει ο Γιώργος Αμυράς και ζητά ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας της περιοχής με τη χρήση συστήματος επιτήρησης με θερμικές κάμερες, όπως έγινε και στον Έβρο, ώστε η αστυνόμευση της περιοχής να είναι επαρκής.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
Αθήνα, 26.09.2019
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΘΕΜΑ: «Ενίσχυση αστυνόμευσης στην ακριτική Κόνιτσα με θερμικές κάμερες»
Με αφορμή την κλοπή σημαντικών θρησκευτικών κειμηλίων που σημειώθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, στην κοινότητα Παλαιοσελλίου της Κόνιτσας, έγινε γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη παραμεθόριος περιοχή.
Τα κρούσματα κλοπών και η έντονη παραβατικότητα αποτελούν καθημερινότητα, ενισχύοντας το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν οι κάτοικοι της περιοχής.
Αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει ασφάλεια στους ακρίτες της και προστασία στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
  1. Θα ενισχύσετε τα μέτρα ασφαλείας της περιοχής ώστε να εκλείψει η παραβατικότητα και οι ακρίτες κάτοικοι της Κόνιτσας να νιώθουν ασφαλής στον τόπο τους;
  2. Θα εξετάζατε το ενδεχόμενο χρήσης συστήματος επιτήρησης με θερμικές κάμερες όπως έγινε και στον Έβρο ώστε η αστυνόμευση της περιοχής να είναι επαρκής και να μην σημειώνονται αντίστοιχα περιστατικά αρπαγής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς;
Ο ερωτών βουλευτής


Γιώργος Αμυράς, βουλευτής Ιωαννίνων



Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης