Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

24.9.19

Συναντήσεις της Ν. Κεραμέως στη Νέα Υόρκη, για τις δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ σε θέματα εκπαίδευσης

Συναντήσεις της Ν. Κεραμέως στη Νέα Υόρκη, για τις δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ σε θέματα εκπαίδευσης


Την προώθηση συνεργασιών με τις ΗΠΑ στον τομέα της εκπαίδευσης είχαν στόχο οι συναντήσεις που πραγματοποίησε στη Νέα Υόρκη η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.
Στο επίκεντρο των επαφών της υπουργού ήταν οι δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ σε θέματα εκπαίδευσης, και ειδικότερα την εκπόνηση κοινών προγραμμάτων σπουδών μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων, τη συμμετοχή αλλοδαπών φοιτητών σε ξενόγλωσσα και σε θερινά προγράμματα στη χώρα μας, την ανταλλαγή φοιτητών και ερευνητών, τη συμμετοχή της χώρας μας στο κορυφαίο εκπαιδευτικό συνέδριο NAFSA, που προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, τη διεύρυνση του προγράμματος υποτροφιών Fulbright.

Όπως ενημέρωσε σχετικά η υπουργός, συζητήθηκε εκτενώς το ενδεχόμενο έλευσης στην Ελλάδα αντιπροσωπείας αμερικανικών πανεπιστημίων και συνάντησης αρχικά με τη Σύνοδο Πρυτάνεων και εν συνεχεία με επί μέρους ελληνικά πανεπιστήμια. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων έχει ήδη ενημερωθεί από την κ. Κεραμέως για τις επαφές της και τις νέες δυνατότητες συνεργασιών.

Αναλυτικότερα, η υπουργός επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Κολούμπια (Columbia) και συνάντησε τον επικεφαλής του προγράμματος Ελληνικών Σπουδών, Ιωάννη Μυλωνόπουλο, συνοδευόμενη από τον πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνο Κούτρα. Επίσης, συναντήθηκε με τον προέδρο και εκτελεστικό διευθυντή του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Εκπαίδευση (Institute of International Education), 'Αλαν Γκούντμαν (Allan Goodman), καθώς και τον αντιπρόεδρο ειδικό στις διεθνείς συνεργασίες, Τζόνα Κοκοντάνιακ (Jonah Kokodyniak) και την αντιπρόεδρο για το πρόγραμμα υποτροφιών Φουλμπράιτ (Fulbright), Σάρα Ίλχμαν (Sarah Ilchman).

Επιπλέον, η υπουργός συνάντησε την αντιπρύτανη Διεθνών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Ράτγκερς (Rutgers), Μέγκαν Φράνσις (Megan Francis). Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο υλοποιεί στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για μία Νέα Γενιά», που στοχεύει στην ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των νέων και στον αγροδιατροφικό κλάδο.

Στη συνέχεια, η κ. Κεραμέως πραγματοποίησε συνάντηση με την υφυπουργό των Ηνωμένων Πολιτειών για την Παιδεία και τον Πολιτισμό, Μαρί Ρόις (Marie Royce). Μάλιστα, σε δύο εβδομάδες, οι δύο γυναίκες είναι προγραμματισμένο να έχουν συνάντηση στην Αθήνα. Η κ. Κεραμέως θα υποδεχτεί την κ. Ρόις, προκειμένου να προχωρήσουν ήδη στην υλοποίηση όσων συζήτησαν αναλυτικά στις ΗΠΑ.

Τέλος, αύριο, Τετάρτη η υπουργός θα είναι στις Βρυξέλλες για την 2η Ευρωπαϊκή Σύνοδο Υπουργών Παιδείας για την Εκπαίδευση.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης