Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10.10.19

Αύριο στην Αθήνα η 15η Άτυπη Σύνοδος των Αρχηγών Κρατών της «Ομάδος Αrraiolos»

Αύριο στην Αθήνα η 15η Άτυπη Σύνοδος των Αρχηγών Κρατών της «Ομάδος Αrraiolos»


Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ζάππειο Μέγαρο θα στραφούν αύριο τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα υποδεχθεί 12 μη Εκτελεστικούς Προέδρους, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην 15η 'Ατυπη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών της «Ομάδος Αrraiolos».
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Προέδρους της Γερμανίας, Φραντς-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, της Πορτογαλίας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, της Ουγγαρίας, Γιάνος 'Αντερ, της Μάλτας, Τζορτζ Βέλα, της Λετονίας, Έγκιλς Λέβιτς, της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ, της Εσθονίας, κα Κέρστι Κάλιουλαϊντ, της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, της Κροατίας, κα Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς και της Ιρλανδίας, Μάικλ Χίγκινς.
Η θεματική της φετινής Συνόδου Arraiolos, πάνω στην οποία θα τοποθετηθούν όλοι οι Πρόεδροι αφορά «Την θεμελιώδη αρχή της αλληλεγγύης ως κλειδί για την εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την περαιτέρω προώθηση της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης: Ποια επιπλέον βήματα απαιτούνται;».
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, στις 11:00 αύριο το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα υποδεχθεί στο Ζάππειο Μέγαρο τους ομολόγους του και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η πρώτη συνεδρίαση με θέμα «Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της οικονομικής και της προσφυγικής κρίσης», μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη οικογενειακή φωτογραφία στην είσοδο του Ζαππείου Μεγάρου.
Η δεύτερη συνεδρία αρχίζει στις 15:00 με θέμα συζήτησης «Η από κοινού αντιμετώπιση των προκλήσεων για την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Κρατών-Μελών της» και αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τις 17:00, όπου και θα γίνουν οι δηλώσεις των Προέδρων στον Τύπο.
Η Σύνοδος θα κλείσει με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στους ομολόγους του στο Προεδρικό Μέγαρο (20:30-22:00).

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης