Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1.10.19

Συνάντηση Λ. Αυγενάκη με ΚΑΕ ΑΕΚ για το Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων

Συνάντηση Λ. Αυγενάκη με ΚΑΕ ΑΕΚ για το Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, Χάρη Κουτά και τον Αντιπρόεδρο – Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο και Νομικό της Σύμβουλο, Αλέξη Αλεξίου με αντικείμενο συζήτησης το αίτημα παραχώρησης του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων.
Επιβεβαιώθηκε η πρόθεση να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες με νόμιμο, καθαρό και διαφανές τρόπο έτσι ώστε να επιτευχθεί μια επωφελής συμφωνία για όλες τις πλευρές: Να αξιοποιηθεί η Ολυμπιακή εγκατάσταση, μια ιστορική ομάδα όπως η ΑΕΚ να επενδύσει ώστε να έχει μια σύγχρονη έδρα και παράλληλα να υπάρξει αναβάθμιση όλης της περιοχής. Κι αν αυτό το μοντέλο υλοποιηθεί επιτυχώς, θα αποτελέσει και παράδειγμα συνέργειας προς μίμηση.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Επιβεβαιώσαμε στον υπουργό την πρόθεσή μας για την αξιοποίηση της ολυμπιακού ακινήτου της Πάλης στα Άνω Λιόσια. Μας ξεκαθάρισε ότι πρόθεση της Πολιτείας είναι να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια αναβάθμισης και αξιοποίησης του ολυμπιακού ακινήτου και παράλληλα να αποτελέσει τον πιλότο για επόμενα στοιχήματα. Συστήσαμε μια ομάδα εργασίας, θα κοιτάξουμε όλοι μαζί τα επόμενα βήματα. Υπάρχουν νομικές εκκρεμότητες οι οποίες πρέπει να λυθούν από κοινού, αλλά και πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες που εμπλέκουν πέρα του υπουργείου αθλητισμού και άλλους φορείς. Η πρόθεση είναι ξεκάθαρη, νομίζω θα κινηθούμε και στους χρόνους που χρειάζονται ώστε σύντομα να έχουμε κάτι ευχάριστο ανακοινώσιμο για τον κόσμο μας. Η πρόθεσή μας είναι να μπούμε τον Ιανουάριο, θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε».
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης από την πλευρά του, επισήμανε:
«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τα στελέχη της ΚΑΕ ΑΕΚ. Ξεκαθαρίστηκε η πρόθεσή τους και η διάθεσή μας να συνεργαστούμε, προκειμένου να αξιοποιηθεί μια αθλητική εγκατάσταση σε μια βάση νόμιμη, καθαρή και με διαφάνεια και για τις δύο πλευρές. Έτσι ώστε και η Πολιτεία να δει να αξιοποιείται ένα αθλητικό ακίνητο σωστά αλλά και μια ομάδα που έχει μια ιστορία στο χώρο του μπάσκετ, να απολαμβάνει τα οφέλη ενός σύγχρονου γηπεδικού χώρου.
Ήδη από σήμερα ξεκινάμε τη δουλειά. Μετρημένη, σωστή, οργανωμένη και πάντα με διαφάνεια και απόλυτη νομιμότητα. Είναι κάτι το οποίο ζητά και η διοίκηση της ΑΕΚ και το οποίο βεβαίως απαιτείται και από τη δική μας πλευρά έτσι ώστε να γνωρίζουν άπαντες, ότι μια αθλητική εγκατάσταση αξιοποιείται, μια ομάδα απολαμβάνει τα οφέλη, αλλά στο τέλος όλοι είμαστε ωφελημένοι από μια σωστή συνεργασία με καθαρούς όρους και διαδικασίες. Και όλα αυτά, θα γίνουν βέβαια με τη συνεργασία και τη συνεννόηση και των αθλητικών σωματείων που φιλοξενούνται σήμερα στην εγκατάσταση τη συγκεκριμένη και βεβαίως της τοπικής αυτοδιοίκησης, α΄ και β΄ βαθμού. Αυτή η συνεργασία θέλουμε να αποτελέσει την αρχή και για άλλες αξιοποιήσεις αθλητικών εγκαταστάσεων που έχουμε στη δικαιοδοσία μας είτε εμείς, είτε το ΤΑΥΠΕΔ, είτε η ΕΤΑΔ και που γερνούν και διαλύονται».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης