Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

17.10.19

Μ. Χρυσοχοΐδης: Στην ενδοχώρα μεταφέρονται οικογένειες προσφύγων

Μ. Χρυσοχοΐδης: Στην ενδοχώρα μεταφέρονται οικογένειες προσφύγων


Τους βουλευτές της ΝΔ, μέλη των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής, ενημέρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, για τις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για το άσυλο. Η ενημέρωση διήρκεσε δύο ώρες και όπως ανέφερε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, "το κλίμα ήταν εξαιρετικά καλό γιατί δόθηκε σε όλους τους βουλευτές η δυνατότητα να τοποθετηθούν και να θέσουν τις ερωτήσεις τους, στις οποίες ο υπουργός απάντησε μία προς μια".
Ο υπουργός αναφέρθηκε αρχικά στην κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ και στη συνέχεια στους στόχους του νομοσχεδίου, δηλαδή, όσα εξήγγειλε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και όπως αυτά αποτυπώνονται στις διατάξεις του νομοσχεδίου που βγήκε στη διαβούλευση.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης οι βουλευτές έθεσαν ερωτήματα των οποίων και οι ίδιοι είναι αποδέκτες στις περιφέρειες στις οποίες εκλέγονται.
Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μεταφερθεί από τα νησιά στην ενδοχώρα 20.000 άνθρωποι. Θα είναι όλοι οικογένειες. Θα υπάρξει ισοκατανομή και θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και σε δομές που θα έχουν τις στοιχειώδεις υποδομές δηλαδή, θα πληρούν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης.
"Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα από βουλευτές αναφορικά με τις περιφέρειες στις οποίες εκλέγονται και θα τους φιλοξενήσουν, από τη στιγμή μάλιστα που ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει ισοκατανομή", είπε ο Σταύρος Καλαφάτης. Ο γραμματέας της ΚΟ ανέφερε επίσης ότι αποκλείστηκε η λύση της φιλοξενίας σε στρατόπεδα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης