Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.10.19

Ν. Μηταράκης: Αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις του ΣτΕ σε σχέση με την καταβολή των αναδρομικών

Ν. Μηταράκης: Αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις του ΣτΕ σε σχέση με την καταβολή των αναδρομικών


Την επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση, όπως συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενη δημοκρατία, θα τηρήσει στο ακέραιο τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης, έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον Alpha Radio 98.9.
Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Αναμένουμε ακόμα να δούμε τις τελικές καθαρογραμμένες αποφάσεις του ΣτΕ, όπου θα έχουμε μία πιο λεπτομερή απεικόνιση της κατάστασης, προκειμένου να δούμε τι ακριβώς προβλέπεται σχετικά με τα αναδρομικά, ενώ εκκρεμούν ακόμα και κάποιες άλλες αποφάσεις, οι οποίες επηρεάζουν την τελική δρομολόγηση του εν λόγω ζητήματος. Η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει μία συνολική εικόνα του κόστους των αναδρομικών, αν αυτά προκύπτουν από τις τελικές αποφάσεις, προκειμένου να σχεδιαστεί ο βέλτιστος τρόπος καταβολής τους στους δικαιούχους, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο το δημοσιονομικό περιβάλλον ή η σταθερότητα του ασφαλιστικού συστήματος, που για όλους τους συνταξιούχους αποτελεί πρώτη προτεραιότητα».
Ως προς το ζήτημα της μείωσης των εισφορών, που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση, ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε πως οι μειώσεις αυτές θα αφορούν αποκλειστικά σε εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, καθώς πάγιος στόχος της κυβέρνησης είναι η βελτίωση της ποιότητας των θέσεων εργασίας που υπάρχουν στην ελληνική οικονομία και η μετατροπή των θέσεων εργασίας από μερικής σε πλήρους απασχόλησης. Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως ο ίδιος υπογράμμισε, «δίνουμε συγκεκριμένα κίνητρα και αντικίνητρα. Κίνητρο αποτελεί η μείωση των εισφορών για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης, ενώ αντικίνητρο αποτελεί η αύξηση του υπερωριακού κόστους στους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης, που περιλαμβάνεται στο αναμενόμενο αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Αντικίνητρο επιπλέον αποτελεί η εντατικοποίηση των ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), καθώς και του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης της υποδηλωμένης εργασίας, που αυτήν τη στιγμή αποτελεί μία πληγή για την ελληνική οικονομία. Ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο αυτό, ήταν ξεκάθαρος: 'Θα στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα, θα στηρίξουμε τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής νομοθεσίας, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να προσελκύσουμε επενδύσεις, αλλά από εκεί και πέρα θα είμαστε απολύτως αυστηροί απέναντι σε όσους δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Εμείς ως κυβέρνηση θέλουμε να κριθούμε από το αποτέλεσμα'».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης