Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26.11.19

Ο ΠτΔ κάλεσε την Πολιτεία, το σχολείο και την οικογένεια για συμπαράστασή στον αγώνα κατά του καπνίσματος

Ο ΠτΔ κάλεσε την Πολιτεία, το σχολείο και την οικογένεια για συμπαράστασή στον αγώνα κατά του καπνίσματος


Να αντισταθούν στον πειρασμό του καπνίσματος κάλεσε τους μαθητές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κηρύσσοντας την έναρξη του 10ου Πανελλήνιου Μαθητικού Συνεδρίου «Παιδεία για έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα», το οποίο φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ζακλίν ντε Ρομιγί» του υπουργείου Παιδείας.
Καλωσορίζοντας τους μαθητές στο «σπίτι τους, το σπίτι της μαθητικής και φοιτητικής κοινότητας», όπως είπε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως η ενεργή τους συμμετοχή στην πρόληψη του καπνίσματος δεν τους προστατεύσει μόνο από έναν ύπουλο εχθρό αλλά επιπλέον θα αποδείξει τη δύναμη της προσωπικότητάς τους. Παράλληλα κάλεσε την πολιτεία, το σχολείο και την οικογένεια να επιδείξουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους αυτόν.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε το έργο του επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνώμων για τον έλεγχο του καπνίσματος, καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη για να υπογραμμίσει τη σημασία της συνέχειας στην πολιτική και ειδικά στον τομέα της Παιδείας. «Στην πολιτική συμβουλές δεν υπάρχουν, έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Λέω όμως πως ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσει ένας υπουργός τον ρόλο του είναι να διατηρήσει το θετικό έργο του προκατόχου του και να προσθέσει ό,τι καλύτερο διαθέτει ο ίδιος».
«Η παρουσία 600 παιδιών σήμερα εδώ δηλώνει τη δύναμη της παιδικής ψυχής για την επίλυση που προβλήματος που λέγεται κάπνισμα» τόνισε από την πλευρά του ο καθηγητής κ. Μπεχράκης, πρόεδρος του συνεδρίου, καλωσορίζοντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για τη συμβολή του στην καταπολέμηση του καπνίσματος.
Κατά τον δικό της χαιρετισμό στο συνέδριο, η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως ανέφερε πως στις νέες θεματικές που θα εισαχθούν στο αναλυτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνεται και μια θεματική για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων, όπως είναι το κάπνισμα, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. «Η κοινωνία ζητάει να αλλάξουμε νοοτροπία. Επτά στους δέκα πολίτες εκφράζουν θυμό για τον καπνό σε κλειστούς χώρους, οκτώ στους δέκα χαρακτηρίζουν σημαντικό τον στόχο της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου» τόνισε για να συγχαρεί τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για το «ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο υγείας» που εκπόνησε.
Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως η συμμόρφωση των πολιτών στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου την πρώτη εβδομάδα άγγιξε το 84%, ενώ ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σημείωσε πως η καθιέρωση της αθλητικής κουλτούρας στο εκπαιδευτικό σύστημα θα συμβάλει στην προώθηση ενός υγιούς μοντέλου ζωής. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά πως ενώ στην ηλικία των 13 ετών είναι καπνιστές το 4,9% των αγοριών και το 3% των κοριτσιών, στην ηλικία των 15 ετών τα ποσοστά αυτά εκτοξεύονται στο 13,5% και 14% αντιστοίχως.
«Να ενώσουμε όλοι μας τις δυνάμεις μας για πιο υγιείς, πιο δυνατές και πιο ενημερωμένες γενιές» ζήτησε τέλος από την πλευρά της η πρόεδρος του συλλόγου «Ελπίδα» Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Το μαθητικό συνέδριο ξεκίνησε με την απονομή των βραβείων στους νικητές του μαθητικού διαγωνισμού «Ναι στον Αθλητισμό, Όχι στο Κάπνισμα» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συνολικά απονεμήθηκαν δεκαεπτά βραβεία και έπαινοι, ενώ στη συνέχεια παρουσίασαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την αντιμετώπιση του καπνίσματος. Το συνέδριο έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από του μουσικό γυμνάσιο Παλλήνης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης