Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14.11.19

Κ. Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου και τήρηση νομιμότητας

Κ. Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου και τήρηση νομιμότητας


Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, κατηγορώντας τον ότι αντιδρά στην τήρηση της νομιμότητας και στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, γιατί είναι όμηρος των αγκυλώσεων και των δογματισμών του.
Παράλληλα κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να καταδικάσει τους ακροαριστερούς μπαχαλάκηδες. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και σε άσχετο νομοσχέδιο βρήκε την ευκαιρία να αντιδράσει στη τήρηση της νομιμότητας και στο να γίνει η Ελλάδα ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Η κυβέρνηση της ΝΔ αυτό που κάνει, είναι να εφαρμόσει την προεκλογική της δέσμευση ότι θα καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο. Γιατί, ο μόνος χώρος στον οποίο δεν υπήρξε διακίνηση ιδεών, ήταν τα πανεπιστήμια», ανέφερε χαρακτηριστικά, με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την κύρωση ΠΝΠ που αφορούν μεταξύ άλλων προστασία πρώτης κατοικίας, κατάργηση ΝΟΜΕ και κοινόχρηστους χώρους του Ελληνικού.
«Οι εικόνες που είδαμε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αν ήταν αποτέλεσμα της δράσης ακροδεξιών θα τις καταδικάζατε. Αν ήταν όμως δράση ακροδεξιών θα λέγατε ας τους ανεχτούμε. Όπως καταδικάζουμε τους ακροδεξιούς, πρέπει να καταδικάσετε και τους ακροαριστερούς «μπαχαλάκηδες», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι η αντίληψη του αυτή «είναι βαρίδι που τον κρατά μακριά από το να κάνει βήματα προόδου και δείχνει ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις σύγχρονες κοινωνικές εξελίξεις».
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και για τη ΔΕΗ
Σκληρή κριτική άσκησε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κωστής Χατζηδάκης κατηγορώντας τον για υποκρισία και για την αρνητική του στάση στις νέες ρυθμίσεις για τη κατάργηση των δημοπρασιών ρεύματος της ΔΕΗ -ανακοινώνοντας ότι τις επόμενες μέρες θα έρθει στη Βουλή νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της- και για το Ελληνικό.
Επανέλαβε τις κατηγορίες του ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε το μοντέλο της μικρής ΔΕΗ που είχε συμφωνήσει με τους εταίρους η κυβέρνηση Σαμαρά και με το οποίο η ΔΕΗ θα έβαζε στη τσέπη ένα με ενάμισι δις ευρώ και συμφώνησε στις ΝΟΜΕ και στο να πουλά ρεύμα κάτω του κόστους στους ανταγωνιστές της.
«Εδώ υπάρχει ξεκάθαρα μια πολιτική κηλίδα για τη κυβέρνηση Τσίπρα που συμφώνησε να κάνει μια δωρεά στους ανταγωνιστές της ΔΕΗ και να τους πληρώσει 600 εκ. ευρώ. Κάποια στιγμή ο αρχηγός σας πρέπει να δώσει εξηγήσεις», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.
Τέλος για τη ρύθμιση για το Ελληνικό, προανήγγειλε ότι θα κατατεθεί βελτιωτική αλλαγή που θα διασκεδάζει και τις τελευταίες ανησυχίες και πρόσθεσε ότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση, είναι να εναρμονίσει δύο αντικρουόμενους νόμους που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους κοινόχρηστους χώρους οι οποίοι θα παραδοθούν από τον επενδυτή σε δημόσια χ

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης