Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

19.11.19

Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία και στην Ιστορία!

Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία και στην Ιστορία!

Η Ελλάδα στηρίζει τη Γαλλική πρωτοβουλία για την ίδρυση Παρατηρητηρίου για τη διδασκαλία της Ιστορίας στην Ευρώπη! 

Τη θετική στάση της ελληνικής πλευράς στο γαλλικό αίτημα γνωστοποίησε, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνάντηση που είχε με τη Γαλλίδα Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για ευρωπαϊκές υποθέσεις κα Amélie de Montchalin, στο περιθώριο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης την ενημέρωσε ότι η Ελλάδα, δεδομένης της στρατηγικής εταιρικής της σχέσης με τη Γαλλία και του άριστου επίπεδου των διμερών σχέσεων, προτίθεται να στηρίξει αυτή τη γαλλική πρωτοβουλία, ενόψει και της ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά την περίοδο Μάΐο-Νοέμβριο 2020.

Επιπλέον, στην κατ' ιδίαν συνάντηση, ο κ. Βαρβιτσιώτης εστίασε στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων, επαναναλαμβάνοντας ότι «τα Βαλκάνια παράγουν περισσότερη ιστορία από όση μπορούν να καταναλώσουν». Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι μία τέτοια πρωτοβουλία που θα προωθεί την πιο αντικειμενική διδασκαλία της ιστορίας στα σχολεία θα συμβάλει στην απάλειψη "μύθων" ή βολικών διαστρεβλώσεων στα σχολικά βιβλία που δεν ευνοούν σήμερα την καλλιέργεια των σχέσεων καλής γειτονίας και τη μετάδοση της ιστορικής γνώσης στις επόμενες γενιές.   

Σημειώνεται, ότι η Γαλλίδα υφυπουργός  με επιστολή της προς τον Έλληνα ΑΝΥΠΕΞ είχε ζητήσει τη στήριξη της χώρας μας στην πρωτοβουλία για τη σύσταση Παρατηρητηρίου για τη διδασκαλία της Ιστορίας στην Ευρώπη, που πρότεινε η Γαλλία, στο πλαίσιο της Προεδρίας της στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει ως σκοπό τη συλλογή δεδομένων των συμμετεχόντων κρατών και την κατάρτιση ενός οδηγού με βέλτιστες πρακτικές στον τομέα της διδασκαλίας της Ιστορίας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης