Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

24.12.19

Υπό την αιγίδα του ΠτΔ η διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα

Υπό την αιγίδα του ΠτΔ η διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα


Η πρωτοβουλία της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα τέθηκε σήμερα υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός επισκέφθηκε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, σχετικά με την εμβληματική πρωτοβουλία του δικηγορικού σώματος να συγκροτήσει Πανελλήνια Επιτροπή Διεκδίκησης των γλυπτών του Παρθενώνα.

Στην επιτροπή αυτή συμμετέχει πλήθος ακαδημαϊκών, κοινωνικών και επιστημονικών φορέων, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε ήδη εκδήλωση με θέμα την «Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα» στις 3 Δεκεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας, αφού εξήρε το εγχείρημα και αναγνώρισε την ύψιστη εθνική σημασία του, το έθεσε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Έτσι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίθεται, από τούδε και στο εξής επικεφαλής του όλου εγχειρήματος.

Όπως ανακοίνωση η Ολομέλεια, στις 20 Ιανουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Πανελλήνιας Επιτροπής Διεκδίκησης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην συνεδρίαση αυτή, πέραν των 58 επιστημονικών, ακαδημαϊκών και κοινωνικών φορέων, που έχουν ήδη προσκληθεί, θα προσκληθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Εκκλησία της Ελλάδος. Τέλος, το έργο της εν λόγω επιτροπής θα υποστηρίξει επιστημονική επιτροπή αποτελούμενη από εξειδικευμένους νομικούς και αρχαιολόγους.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης