Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

28.12.19

Γ. Βρούτσης: Σημαντικός αριθμός συνταξιούχων θα δει αυξήσεις στην τσέπη του

Γ. Βρούτσης: Σημαντικός αριθμός συνταξιούχων θα δει αυξήσεις στην τσέπη του


Σημαντικός αριθμός συνταξιούχων θα δει αυξήσεις στην τσέπη του, αμέσως μετά την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.
To επικείμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο (σ.σ. θα κατατεθεί τον Ιανουάριο στη Βουλή) θα συνοδεύεται από δύσκολες αναλογιστικές μελέτες που να επιβεβαιώνουν την βιωσιμότητά του μέχρι το 2070, την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και την τήρηση εθνικών δεσμεύσεων που έχει η χώρα μας καθώς η συνταξιοδοτική δαπάνη πρέπει να συγκλίνει μετά το 2030, με το μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών, δηλώνει επίσης και επισημαίνει ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα συνοδεύεται με έκθεση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, που θα επιβεβαιώνει την επάρκεια των συντάξεων.
Ο υπουργός ανακοινώνει ότι μετά την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης ένας σημαντικός αριθμός συνταξιούχων θα δει τις αυξήσεις αμέσως στην τσέπη του ενώ για ένα άλλο τμήμα η αύξηση των συντελεστών αναπλήρωσης θα συμψηφίσει τμήμα της προσωπικής τους διαφοράς, την οποία και θα μειώσει σημαντικά.
Χαρακτηρίζει «σύγχρονο  και καινοτόμο» το νέο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, και ανακοινώνει ότι θα υπάρξει μεσοσταθμική αύξηση 99,3 ευρώ μηνιαίως στις επικουρικές συντάξεις.
Τέλος για την εφαρμογή του e-ΕΦΚΑ, εκτιμά ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη οργανωτική ενοποίηση του ασφαλιστικού». Ειδικότερα, «πρόκειται για ένα μοναδικό εγχείρημα μέσα από το οποίο θα επιτευχθούν μεγάλες οικονομίες κλίμακος. Θα μειωθούν οι χρόνοι απονομής συντάξεων προς όφελος των εργαζομένων, της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας μας», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης