Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.12.19

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης να μην ισχύσει

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης να μην ισχύσει


Για τις εξελίξεις μετά την τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας ενημέρωσε το Κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του για το φορολογικό.
Όπως είπε, στην επικαιρότητα σε σχέση με την Τουρκία διαμορφώνονται δύο κρίσιμα μέτωπα, «το πρώτο είναι η επιθετική στάση που μετά τις παράνομες ενέργειες εντός της ΑΟΖ της Κύπρου απλώνεται και σε άλλες περιοχές. Αιχμή της ένα άκυρο κείμενο που το βάπτισε Συμφωνία με τη Λιβύη, Το δεύτερο είναι το μεταναστευτικό. Η Τουρκία δεν τηρεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία με την ΕΕ» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει και πολιτική και σχέδιο.
«Η εθνική πολιτική είναι για να ασκείται και όχι για να συζητείται. Σας βεβαιώνω ότι οι κινήσεις μας εξελίσσονται και ήδη αποδίδουν» είπε.
Μιλώντας για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «τα κείμενα που επικαλείται η Άγκυρα για τις θαλάσσιες ζώνες ούτε παράγουν νομικό αποτέλεσμα ούτε και πρόκειται να κυρωθούν, όχι μόνο γιατί είναι αγεωγράφητα και ανιστόρητα καταργώντας από το χάρτη ελληνικά νησιά, αλλά και γιατί οδήγησαν την Τουρκία σε μια πρωτοφανή διπλωματική απομόνωση» είπε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως ακόμα και μέσα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, που επίσημα πάντα τηρούσε ίσες αποστάσεις ισχυρές χώρες, κατέκριναν τη στάση της Τουρκίας με πρώτο τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος έθεσε ένα φραγμό στην επιθετικότητα των γειτόνων μας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης