Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.12.19

«Προσδοκούμε από την Ευρώπη μία ισχυρή πολιτική δήλωση καταδίκης της Συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης»



«Προσδοκούμε από την Ευρώπη μία ισχυρή πολιτική δήλωση καταδίκης της Συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης»


«Από την Ευρώπη,  αυτό που προσδοκούμε είναι μία ισχυρή πολιτική δήλωση. Και η ισχυρή πολιτική δήλωση θα έχει να κάνει με τη σταθερότητα στη λεκάνη της Μεσογείου, για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις,  οι οποίες πυροδοτούν εντάσεις και συγκρούσεις, έστω κι αν αυτές είναι στο διπλωματικό επίπεδο.  Βεβαίως, αυτό το οποίο θα πρέπει να περιμένουμε,  είναι μία απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του RealFM και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα, με αφορμή τη συμμετοχή του στο αυριανό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, που θα προετοιμάσει τα συμπεράσματα εν όψει της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής, την Πέμπτη και την Παρασκευή. 

«Πάμε με μία σκληρή ατζέντα να θέσουμε όλο αυτό το πλαίσιο και να ενημερώσουμε τους εταίρους μας για το τι συμβαίνει, αλλά ακόμα περισσότερο να ζητήσουμε να υπάρχει μια ομόφωνη θέση και καταδίκη. Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την προηγούμενη εβδομάδα ήταν σε αυτήν την κατεύθυνση. Τώρα, περιμένουμε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δηλαδή από όλους τους ηγέτες των χωρών της ΕΕ,  να επικυρώσουν αυτήν την φρασεολογία,  αυτή τη δήλωση και να την κάνουν κομμάτι των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε, δε, ότι «εμάς δεν μας ενδιαφέρει να στρατιωτικοποιήσουμε την οποιαδήποτε διπλωματική κρίση με την Τουρκία» και ότι «κανέναν από τους δύο δεν ευνοεί το οποιοδήποτε θερμό επεισόδιο» γιατί, όπως εξήγησε, η Τουρκία θα απομονωθεί πλήρως από τον ευρωπαϊκό περίγυρό της, και ότι η στρατιωτικοποίηση των διπλωματικών κρίσεων μας έχει διδάξει ιστορικά ότι δεν έγινε πάντοτε με τους καλύτερους όρους.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης