Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.1.20

Χ. Θεοχάρης: Κάλεσμα σε Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα


Χ. Θεοχάρης: Κάλεσμα σε Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα


Τους λόγους γιατί να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα εξήγησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στο Φόρουμ του  Ελληνογαλλικού  Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στο Παρίσι.
Πρώτον όπως είπε,  υπάρχει μια νέα πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα. Με κυβέρνηση που υποσχέθηκε μια φιλο-επενδυτική πολιτική. Με κόσμο που την ψήφισε για αυτό, όπως ανάφερε ο υπουργός. Δεύτερον γιατί υπάρχει μια αξιοσημείωτη πολιτική σταθερότητα, όπως εξήγησε και προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, σημείωσε γιατί αυτή η στιγμή είναι η κατάλληλη για επενδύσεις στην Ελλάδα.
"Όπως λένε το μισό μυστικό της επιτυχίας είναι το timing και τώρα πραγματικά το timing είναι ιδανικό για τις επενδύσεις στην Ελλάδα", υπογράμμισε ο υπουργός.
" Η επιτυχία που είχαμε τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει νέες ανάγκες για επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό. Έχουμε αυξήσει τον αριθμό των τουριστών που έρχονται και αυτό έχει δημιουργήσει την ανάγκη για στροφή σε ένα ποιοτικότερο μοντέλο τουρισμού. Έτσι έχουν δημιουργηθεί πιέσεις στις υπάρχουσες υποδομές, οι οποίες πρέπει να βελτιωθούν σε πολλά σημεία και στις δεξιότητες όσων εργάζονται στον τουρισμό και, συνεπώς, και οι επενδύσεις σε τομείς, όπως η εκπαίδευση", ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.
Την ίδια στιγμή ο υπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει βάλει την ανάπτυξη και ιδιαίτερα την τουριστική ανάπτυξη στο κέντρο της πολιτικής της, πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά πρώτα σε μια προσαρμογή η οποία ξεκινάει από την ανάπτυξη για να δημιουργεί δημοσιονομικούς χώρους.
Ο κ. Θεοχάρης μεταξύ άλλων στάθηκε και στις φορολογικές αλλαγές που λαμβάνονται και όπως είπε είναι σημαντικές και βοηθούν πάρα πολύ τις τουριστικές επιχειρήσεις.
 Οι επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στα ξενοδοχεία, οι μισές εκ των οποίων σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, έχουν φτάσει τα 5 δισ., ενώ μέχρι το 2023 θα ανέλθουν στα 6-6,5 δισ. ευρώ, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης