Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26.2.20

Κυρ. Μητσοτάκης: Να ρίξουν τους τόνους όσοι αντιδρούν στις νέες δομές στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου

Κυρ. Μητσοτάκης: Να ρίξουν τους τόνους όσοι αντιδρούν στις νέες δομές στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου


Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία των νέων δομών για τους πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απηύθυνε έκκληση σε όσους αντιδρούν, να ρίξουν τους τόνους, γιατί, όπως είπε, πρόκειται για μια "άγονη αντίδραση", που δεν οδηγεί πουθενά, ενώ απευθύνθηκε και προς όσους γνωρίζουν ότι δεν δικαιούνται άσυλο και παρά ταύτα επιλέγουν να έρθουν στην Ελλάδα, μα μην έρθουν στη χώρα μας.
"Θέλω να κάνω ακόμα μια έκκληση, να πέσουν οι τόνοι, να μετριαστεί αυτή η άγονη αντίδραση η οποία δεν οδηγεί ουσιαστικά πουθενά κι είναι προς όφελος τελικά των ίδιων των νησιών να κατασκευαστούν σύγχρονες φυλασσόμενες δομές για να κλείσουν οι προβληματικές δομές που υποδέχονται σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες", είπε ο κ. Μητσοτάκης, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόϊκο Μπορίσοφ, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 4ου Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας-Βουλγαρίας στην Αλεξανδρούπολη.
Ταυτόχρονα σημείωσε πως "ήδη από χθες στα νησιά του Β.Α Αιγαίου άρχισαν να κατασκευάζονται νέες σύγχρονες δομές για να κλείσουν οι παλιές προβληματικές εγκαταστάσεις" και συνέχισε: "Αυτές οι νέες δομές βρίσκονται πολύ μακριά από αστικούς ιστούς, είναι απολύτως ελεγχόμενες και εκεί θα εξετάζονται ταχύτατα αιτήσεις ασύλου και από εκεί όσοι δεν το δικαιούνται θα επιστρέφουν στις χώρες προέλευσης".
Επισήμανε ότι η πολιτική της Ελλάδας στο προσφυγικό-μεταναστευτικό άλλαξε και είπε χαρακτηριστικά: "Θέλω να επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι η πολιτική της χώρας μας στο ζήτημα αυτό άλλαξε. Τα σύνορα στον Έβρο φυλάσσονται πια πολύ καλύτερα. Φυλάσσονται, όμως, καλύτερα και τα θαλάσσια σύνορα. Το νομικό πλαίσιο το οποίο έχουμε στη διάθεση μας έγινε και αυστηρότερο και πιο ευέλικτο. Και ύστερα από εξαντλητικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες στα νησιά οι αποφάσεις επιτέλους υλοποιούνται".
"Μην έρχεστε στην Ελλάδα", ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού προς όσους γνωρίζουν ότι δεν δικαιούνται άσυλο και όμως επιλέγουν να έρθουν στην πατρίδα μας.
"Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους γνωρίζουν ότι δεν δικαιούνται άσυλο και παρά ταύτα επιλέγουν να έρθουν στην πατρίδα μας. Μην έρχεστε γιατί ο δρόμος στον οποίο σας οδηγούν οι διακινητές, τους οποίους και πληρώνετε αδρά, δεν οδηγεί στην ενδοχώρα της Ελλάδας και τελικά στην Ευρώπη. Σταματά στα νησιά και από εκεί θα ξεκινά ο δρόμος της επιστροφής", υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης