Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

17.2.20

Κ. Χατζηδάκης: Λέμε όχι με πράξεις στη δυσοσμία και τη δυσφήμιση λόγω σκουπιδιών

Κ. Χατζηδάκης: Λέμε όχι με πράξεις στη δυσοσμία και τη δυσφήμιση λόγω σκουπιδιών

Οριστική λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Λευκάδας δρομολογείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ειδικότερα, εντός του 2020 θα υπάρξει ανάδοχος για την κατασκευή νέας σύγχρονης μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου εντός διετίας. Αυτό έγινε γνωστό ύστερα από αυτοψία, που πραγματοποίησε ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, στο νησί, συνοδευόμενος από τον γγ Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο, τον δήμαρχο, Χαράλαμπο Καλό και τον βουλευτή ΝΔ, Αθανάσιο Καββαδά.
«Λέμε όχι με πράξεις στη δυσοσμία και τη δυσφήμιση λόγω σκουπιδιών», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στον χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, ζήτημα που ταλάνιζε το νησί για χρόνια.
Όπως σημείωσε ο υπουργός, «ήδη, εδώ και τρεις μήνες έχουμε δώσει λύση με τη μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας».
«Πριν ξεκινήσει η φετινή τουριστική περίοδος, η σημερινή απαράδεκτη εικόνα με τα συσσωρευμένα απορρίμματα θα είναι παρελθόν», τόνισε προσθέτοντας πως «δεν σταματάμε εδώ, καθώς βαίνει προς υλοποίηση η οριστική και μόνιμη λύση διαχείρισης απορριμμάτων στη Λευκάδα, όπως αξίζει στην ιστορία, τον πολιτισμό και το τουριστικό προφίλ του νησιού».
Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι «από την πρώτη στιγμή, το ΥΠΕΝ έστρεψε την προσοχή του σε πολλές σοβαρές περιπτώσεις προβληματικής διαχείρισης απορριμμάτων, όπως αυτή της

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης