Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

16.4.20

Τηλεδιάσκεψη του υφ. Εξωτερικών Κ. Βλάση με επικεφαλής προξενικών αρχών

Τηλεδιάσκεψη του υφ. Εξωτερικών Κ. Βλάση με επικεφαλής προξενικών αρχών


Τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού σε περιοχές όπου διαβιοί ισχυρό ομογενειακό στοιχείο, συζήτησε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής 15 προξενικών αρχών ανά την υφήλιο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Βλάσης επισήμανε την ανάγκη να διατηρηθεί η επικοινωνία και η συνεργασία των προξενικών αρχών με τους ομογενειακούς συλλόγους και την Εκκλησία, προκειμένου να προσφερθεί κάθε δυνατή συνδρομή και υποστήριξη στους απόδημους Έλληνες. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνεται ότι εξετάστηκαν τρόποι με τους οποίους δύναται να προαχθεί η αλληλεπίδραση με την ομογένεια καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των περιορισμών που έχουν προβλεφθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Τέλος, τονίζεται ότι πρόθεση του υφυπουργού είναι αντίστοιχες τηλεδιασκέψεις να πραγματοποιηθούν στο μέλλον και με άλλες προξενικές αρχές, προκειμένου να διασφαλισθεί ο βέλτιστος δυνατός συντονισμός της πολιτικής ηγεσίας με τα στελέχη της υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης