Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.4.20

T. Θεοδωρικάκος: Η ΕΕ να ανταποκριθεί στις γενεσιουργές της ιδέες, με πρώτιστη αυτήν της αλληλεγγύης

T. Θεοδωρικάκος: Η ΕΕ να ανταποκριθεί στις γενεσιουργές της ιδέες, με πρώτιστη αυτήν της αλληλεγγύης


«Οι τεράστιες συνέπειες σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής υποχρεώνουν την Ευρώπη να αποδείξει ότι ανταποκρίνεται στις γενεσιουργές της ιδέες, με πρώτιστη αυτήν της αλληλεγγύης», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, σε χαιρετισμό του προς τους φοιτητές του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), σε διάλεξη που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης με κεντρικό ομιλητή τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και Επίτροπο της Ελλάδος, Μαργαρίτη Σχοινά.
Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι ως Έλληνας που πιστεύει βαθιά στην ευρωπαϊκή ιδέα περίμενε περισσότερα από την Ευρώπη. «Περιμέναμε ένα ισχυρό συνεκτικό σχέδιο με όρους αληθινής αλληλεγγύης», είπε. Υπογράμμισε με έμφαση όμως ότι «η Ευρώπη είναι το σπίτι μας και όλοι οφείλουμε να προσπαθούμε να κάνουμε καλύτερο το σπίτι και την οικογένειά μας. Γι' αυτό οι δυσκολίες δεν μας απογοητεύουν, ίσα- ίσα μας ενώνουν και μας χαλυβδώνουν ώστε το αποτέλεσμα να είναι πάρα πολύ θετικό».
Επανέλαβε ότι η Ελλάδα χάρη στις έγκαιρες αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και την επιλογή του να θέσει ως πρώτη αξία την προστασία της ανθρώπινης ζωής, έγινε το φωτεινό παράδειγμα σε όλο τον κόσμο και κέρδισε ένα πλεόνασμα εμπιστοσύνης στις σχέσεις κράτους - πολίτη, που είναι κρίσιμο στοιχείο για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε και την επόμενη πάρα πολύ δύσκολη περίοδο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης