Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

18.5.20

Τηλεδιάσκεψη Ν. Δένδια αύριο με ΥΠΕΞ της ΕΕ της περιοχής και των Δυτικών Βαλκανίων,για τον κορονοϊό

Τηλεδιάσκεψη Ν. Δένδια αύριο με ΥΠΕΞ της ΕΕ της περιοχής και των Δυτικών Βαλκανίων,για τον κορονοϊό


Η περιφερειακή συνεργασία των χωρών της περιοχής και ο συντονισμός των μελλοντικών τους ενεργειών ενόψει της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, αναμένεται να συζητηθεί την Τρίτη, στις 11.00 το πρωί, στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τους ομολόγους του κρατών-μελών της ΕΕ της περιοχής και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.
Στην τηλεδιάσκεψη, η οποία πραγματοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας και σε συνέχεια της Διάσκεψης της Θεσσαλονίκης του παρελθόντος Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα διερευνηθούν τρόποι αντιμετώπισης και ελαχιστοποίησης των συνεπειών των εν λόγω μέτρων, μέσω και της οικονομικής στήριξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και να καθορισθούν τα επόμενα βήματα στην πορεία προς την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών και την επανεκκίνηση του τουρισμού, με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Ειδικότερα, στην τηλεδιάσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας και των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και της Κροατίας, η οποία ασκεί την τρέχουσα προεδρία της ΕΕ. Επίσης, θα συμμετάσχουν ο επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης και της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης