Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

19.6.20

Για τις πολιτικές του υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στον τομέα της Πρόνοιας ενημέρωσε την ΠτΔ η Δ. Μιχαηλίδου

Επίσκεψη στην Παιδόπολη «Αγία Βαρβάρα» πραγματοποίησε σήμερα, στις 7 το απόγευμα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και πήρε μέρος σε εκδήλωση που οργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής για τα κορίτσια που φιλοξενούνται στη δομή.

Την κ. Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, καθώς και ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, Γιάννος Λιβανός, ενώ δύο από τις φιλοξενούμενες κοπέλες τους ξενάγησαν στους χώρους της δομής.

Κατά την ξενάγησή της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε από την υφυπουργό Εργασίας για τις πολιτικές αποϊδρυματοποίησης, μέρος της οποίας αποτελεί η πλήρης ενεργοποίηση του θεσμού αναδοχής και υιοθεσίας και για τις προσπάθειες εξωστρέφειας των δημόσιων δομών πρόνοιας. Επιπλέον, οι φιλοξενούμενες ενημέρωσαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη ζωή τους στην Παιδόπολη, αλλά και για τους στόχους τους.

Μετά την ξενάγηση, η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου συνοδεύτηκαν στον κήπο της Παιδόπολης, όπου εθελοντές του φορέα, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, είχαν οργανώσει μία μικρή εκδήλωση για τις κοπέλες της δομής.

Υπενθυμίζεται πως η Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Παιδόπολη «Αγία Βαρβάρα» αποτελεί έναν από τους φορείς του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, που εποπτεύεται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Είναι δημόσια δομή που παρέχει υπηρεσίες παιδικής προστασίας σε έφηβες. Η Παιδόπολη ιδρύθηκε το 1951. Αρχικά, λειτουργούσε ως επαγγελματική σχολή και το 1983 ως ειδική επαγγελματική σχολή. Σήμερα, φιλοξενεί 24 κορίτσια, ηλικίας 12 ετών και άνω, που έχουν ανάγκη ασφαλούς περιβάλλοντος, κοινωνικής φροντίδας, προστασίας και αποκατάστασης.

Για την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας τιμή που στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση για τα φιλοξενούμενα κορίτσια της Παιδόπολης Αγ. Βαρβάρα παρευρέθηκε η πρώτη πολίτης της χώρας. Σήμερα το απόγευμα, είχα τη χαρά να συνοδεύσω την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Παιδόπολη "Αγία Βαρβάρα". Κατά την ξενάγηση στους χώρους της δομής, ενημέρωσα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις πολιτικές του υπουργείου στον τομέα της Πρόνοιας, που στοχεύουν στην ενδυνάμωση των συνανθρώπων μας που φιλοξενούνται σε κλειστές δομές, καθώς και για τις προσπάθειές μας να επιταχύνουμε τις διαδικασίες αναδοχών και υιοθεσιών». 

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης