Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27.7.20

Κοινή άσκηση του «Αιζενχάουερ» με μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας

Ολοκληρώνεται απόψε η συνεκπαίδευση μεταξύ μονάδων και μέσων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας και του αεροπλανοφόρου USS DWIGHT D. EISENHOWER (Carrier Strike Group, CSG) η οποία ξεκίνησε στις 24 Ιουλίου όταν οι ελληνικές δυνάμεις ενσωματώθηκαν στη δύναμη κρούσης του αεροπλανοφόρου κατά τον πλούν του στην ανατολική και κεντρική Μεσόγειο.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, κατά τη διάρκεια της αποστολής συνοδείας και στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης, υλοποιήθηκε αριθμός συναφών τεχνικών αντικειμένων με τη συμμετοχή φρεγάτας και υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού. Επιπρόσθετα, αριθμός αεροσκαφών της ΠΑ εκτέλεσε εκπαίδευση εναέριας μάχης με τα αεροσκάφη του αεροπλανοφόρου σε ρόλο τόσο επιτιθέμενου όσο και αμυνόμενου, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας εκτελέσθηκαν πυρά δυτικά της Κρήτης και στο πεδίο βολής ΚΑΡΑΒΙΑ.

Σκοπός της συνεκπαίδευσης είναι η προαγωγή του επιπέδου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης