Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27.10.20

«Η έκθεση της Εurostat επιβεβαιώνει ότι πήραμε τα πιο αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία της αγοράς εργασίας και των εργαζομένων»

 

«Η έκθεση της Εurostat επιβεβαιώνει ότι πήραμε τα πιο αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία της αγοράς εργασίας και των εργαζομένων»

«Η έκθεση της Eurostat επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα κινήθηκε έγκαιρα, μεθοδικά και αποτελεσματικά, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για τη στήριξη της αγοράς εργασίας και την προστασία των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και των ανέργων» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε γραπτή δήλωσή του, επισημαίνοντας ότι η έρευνα της Eurostat, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα, κατατάσσει την Ελλάδα ως μία από τις πλέον αποτελεσματικές ευρωπαϊκές χώρες στην προστασία των θέσεων εργασίας το δεύτερο τρίμηνο του 2020, όταν η πανδημία προκάλεσε lockdowns σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως σημειώνει ο κ. Βρούτσης, «σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, το ποσοστό των εργαζομένων που έχασε τη δουλειά του στην Ελλάδα δεν ξεπέρασε το 2% κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της πανδημίας, όταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, ξεπέρασε το 6,5% και την Ιταλία που κινήθηκε γύρω στο 5%. Η Eurostat έρχεται να επιβεβαιώσει το Πληροφοριακό Σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ", όπου για τον μήνα Σεπτέμβριο 2020 κατέγραψε ένα ιδιαίτερα υψηλό θετικό ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης κατά +38.529 θέσεις εργασίας, αλλά και την ΕΛΣΤΑΤ, όπου για το μήνα Ιούλιο 2020 κατέγραψε γενικό ποσοστό ανεργίας 16,8% (μείωση −1,2% συγκριτικά με το 18% τον Ιούνιο 2020 και επιπλέον μείωση −0,3% συγκριτικά με το 17,1% τον Ιούλιο του 2019)».

«Η κυβέρνηση στο σύνολό της, το υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Ανάπτυξης, έλαβαν, μέσα σε δύσκολες και πρωτόγνωρες υγειονομικές και οικονομικές συνθήκες, τα πιο αποτελεσματικά και ενδεδειγμένα μέτρα σε επίπεδο Ευρώπης που συγκράτησαν το κύμα των απολύσεων, που "χτύπησε" άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες και προστάτεψαν τους εργαζόμενους και τις θέσεις εργασίας. Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό, ώστε να μην αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο στην οικονομική κρίση που επέφερε η πανδημία» τονίζει ο υπουργός Εργασίας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης