Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

28.4.21

Επακούμβιση Ε/Γ-Ο/Γ σε προβλήτα στη Μυτιλήνη - Σύλληψη αλλοδαπής στην Πάτρα - Σύλληψη ημεδαπού στην Κάλυμνο - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

 


Επακούμβιση Ε/Γ-Ο/Γ σε προβλήτα στη Μυτιλήνη - Σύλληψη αλλοδαπής στην Πάτρα - Σύλληψη ημεδαπού στην Κάλυμνο - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΙΑΓΟΡΑΣ'' Ν.Π. 12520, προερχόμενο από τους λιμένες ν. Χίου και Πειραιά, επακούμβισε με το δεξί πρυμναίο τμήμα του στον προβλήτα του επιβατηγού λιμένα Μυτιλήνης κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης.
Από το συμβάν προκλήθηκε αποκόλληση τμήματος κρηπιδώματος περί του ενός μέτρου επί εξήντα εκατοστά, ενώ το ανωτέρω πλοίο προσέδεσε στον οικείο λιμένα, όπου οι επιβάτες και τα οχήματα που προορίζονταν για τον εν λόγω λιμένα, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από επιθεωρητή ΤΚΕΠ της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εκδορές και στρέβλωση στο μεταλλικό παραπέτασμα εκτάσεως περίπου 1,50μ. και σε απόσταση από πενήντα έως ενάμιση μέτρο από την ίσαλο γραμμή, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΔΙΑΓΟΡΑΣ'', ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από αναγνωρισμένο οργανισμό, δύναται να πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του, σύμφωνα με τις αναγραφόμενες σε αυτό προϋποθέσεις.

*****
Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, μια 29χρονη αλλοδαπή, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, η 29χρονη κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω έγγραφο.

*****
Στη σύλληψη 65χρονου ημεδαπού, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή ''ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ'' χερσαίας ζώνης λιμένα Καλύμνου, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες σήμερα, 43χρονος ημεδαπός προσήλθε στην Λιμενική Αρχή Καλύμνου και δήλωσε ότι στην παραλιακή περιοχή ''ΚΑΣΟΝΙΑ'', κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού, ο 65χρονος τον εξύβρισε και στη συνέχεια τον απείλησε με μαχαίρι το οποίο είχε στην κατοχή του. Ακολούθησε έρευνα στο Ε.Ι.Χ. όχημα του 65χρονου όπου εντοπίστηκε το εν λόγω μαχαίρι είκοσί εννέα εκατοστών (29εκ.) περίπου, το οποίο κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-46χρονου από τον λιμένα Γαΐου ν. Παξών στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-64χρονης από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-30χρονου, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής Καβάλας Ε/Γ-Ο/Γ ''ΘΑΣΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Π. 11589,
-47χρονης από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν. Νάξου 53,
-21χρονου αλλοδαπού από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν. Ν. 64 και
-84χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν. Π. 8745.

*****
Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στην παραλία Αγίου Γεωργίου στη ν. Σαλαμίνα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης