Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

8.9.21

Συνάντηση Ν. Δένδια με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ της Μολδαβίας


 

Συνάντηση Ν. Δένδια με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ της Μολδαβίας

Στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη Μολδαβία έπειτα από αρκετά χρόνια, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Νίκου Ποπέσκου. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η ενδυνάμωση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - Μολδαβίας και η στήριξη Ελλάδας στην Ανατολική Εταιρική Σχέση, η υπογραφή Διμερούς Συμφωνίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, γνωστοποιείται με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Θα ακολουθήσει συνάντηση του Νίκου Δένδια με την πρωθυπουργό της Μολδαβίας Ναταλία Γαβρίλιτσα (Natalia Gavriliță).

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στη Μολδαβία θα ολοκληρωθεί με τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της χώρας Μάια Σάντου (Maia Sandu). Οι συνομιλίες, όπως γνωστοποιείται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, αναμένεται να επικεντρωθούν στην ενίσχυση των διμερών δεσμών και στην ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Μολδαβίας.

 

Η ενίσχυση των διμερών οικονομικών δεσμών στη συνάντηση Ν. Δένδια με την πρωθυπουργό της Μολδαβίας

Με την Μολδαβή πρωθυπουργό Ναταλία Γαβρίλιτσα συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στη Μολδαβία. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης που είχε ο Νίκος Δένδιας με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Μολδαβίας Νίκου Ποπέσκου.

Ο Ν. Δένδιας και η Ναταλία Γαβρίλιτσα συζήτησαν για την πορεία μεταρρυθμίσεων στη Μολδαβία και την ενίσχυση των διμερών οικονομικών δεσμών, αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε ευχαριστίες για τη βοήθεια που παρείχε η Μολδαβία για την καταπολέμηση των πυρκαγιών.

 

H ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης του Ν. Δένδια με την Πρόεδρο της Μολδαβίας

Με τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Μολδαβίας Μάια Σάντου (Maia Sandu), ο Νίκος Δένδιας ολοκλήρωσε τη σημερινή επίσκεψή του στο Κισινάου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η πορεία μεταρρυθμίσεων και η στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Μολδαβίας, καθώς και η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς, επισημαίνεται σε ανάρτηση του ΥΠΕΞ στο Twitter.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης