Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2.9.21

Έ. Αχτσιόγλου: Μόνιμη επιλογή Μητσοτάκη η άσκηση πολιτικής για κερδοφορία ολιγοπωλιακών συμφερόντων

 


Έ. Αχτσιόγλου: Μόνιμη επιλογή Μητσοτάκη η άσκηση πολιτικής για κερδοφορία ολιγοπωλιακών συμφερόντων

«Χαμένοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι φορολογούμενοι και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, ενώ ευνοημένες θα είναι μερικές μετρημένες στα δάχτυλα πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρείες-ολιγοπώλια», ανέφερε η πρώην υπουργός Εργασίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στην Ολομέλεια. Χαρακτήρισε «μόνιμη επιλογή του κ. Μητσοτάκη την άσκηση πολιτικής για την κερδοφορία των ολιγοπωλιακών συμφερόντων» και ανέφερε πως «η κοινωνία πλέον αντιλαμβάνεται το για ποιους ασκεί πολιτική ο κ. Μητσοτάκης κι αυτό δεν θα το ανεχτεί για πολύ».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε έξι ψευδεπίγραφους ισχυρισμούς που προβάλει το υπουργείο Εργασίας για να περάσει αυτό το σχέδιο νόμου. Ειδικότερα, ανέφερε «πως είναι αναγκαία αυτές οι αλλαγές γιατί το ασφαλιστικό σύστημα καταρρέει». Αντίθετα, είπε, το δημόσιο και διανεμητικό ασφαλιστικό είναι βιώσιμο, χάρη στη μεταρρύθμιση του 2016, επομένως δεν συντρέχει αναγκαιότητα αλλαγής του. Πόσο δε μάλλον για την επικουρική που δεν επιβαρύνει τα δημόσια οικονομικά. Επίσης, είναι ψέμα πως γίνεται για το καλό ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Οι σημερινές εισφορές πληρώνουν τις σημερινές συντάξεις τόνισε και επισήμανε πως η τοποθέτηση των εισφορών των νέων ασφαλισμένων σε ατομικούς λογαριασμούς θέτει σε πλήρη αβεβαιότητα τις σημερινές επικουρικές συντάξεις. Εκτίμησε πως για τη μετάβαση αυτή θα χρειαστεί κρατική χρηματοδότηση η οποία φτάνει σωρευτικά ως και τα 74 δισ. που θα επιβαρύνει όλους μέσω της γενικής φορολογίας. Επισήμανε, ότι οι εισφορές των ασφαλισμένων θα εκτίθενται στους κινδύνους των κεφαλαιαγορών, θα τζογάρονται, λέγοντας πως καλλιεργείτε μια επίπλαστη εικόνα για τις αποδόσεις των ασφαλιστικών προϊόντων και δεν λέτε ότι στο παρελθόν υπήρξαν τεράστιες απώλειες.

Ουσιαστικά, τόνισε η βουλευτής, ο κίνδυνος των κεφαλαιαγορών μεταφέρεται στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Εκτινάσσει τις διαγενεακές ανισότητες, ενώ είναι και παντελώς έωλο πως θα υπάρξει έκρηξη ανάπτυξης καθώς η μετακίνηση των κεφαλαίων είναι απολύτως ελεύθερη, τα κεφάλαια θα επενδυθούν όπου υπάρχουν καλύτερες αποδόσεις, στο εξωτερικό. Άρα, δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως όφελος, μόνο τεράστιο κόστος, για την ελληνική κοινωνία και οικονομία

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης