Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.11.21

Διμερής συνάντηση ΥΦΕΘΑ Νικόλαου Χαρδαλιά με τον Εμιρατινό Υπουργό Επικρατείας

Διμερής συνάντηση ΥΦΕΘΑ Νικόλαου Χαρδαλιά με τον Εμιρατινό Υπουργό Επικρατείας για Αμυντικές Υποθέσεις, στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης στρατιωτικού εξοπλισμού “EDEX 2021”

 O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Τελετή Εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης στρατιωτικού εξοπλισμού “EDEX 2021”, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και Ανώτατου Διοικητή των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, κ. Abdel Fatah El Sisi.
Η “EDEX 2021” τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και θα διαρκέσει έως 2 Δεκεμβρίου 2021. Πραγματοποιείται στο αιγυπτιακό εκθεσιακό κέντρο του Καΐρου με τη συμμετοχή 42 χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, η οποία δίνει το παρών με τη συμμετοχή πέντε ελληνικών εταιριών αμυντικού υλικού.
Στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης ο κ. Χαρδαλιάς πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), αρμόδιο για Αμυντικές Υποθέσεις, κ. Mohammed bin Ahmed Al Βowardi.
Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το θετικό κλίμα, αναπτύχθηκαν θέματα διμερών συνεργασιών και ανταλλάχθηκαν απόψεις επί των εξελίξεων σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Ως επιδίωξη, αποτυπώνεται η διατήρηση, συμπόρευση και εμβάθυνση των συνεργασιών μεταξύ των δυο χωρών στον επιχειρησιακό και εκπαιδευτικό τομέα, γεγονός το οποίο οδηγεί στην οικοδόμηση σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος τόσο περιφερειακά όσο και διεθνώς, προς όφελος των λαών της Ελλάδας και των ΗΑΕ. Και οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι ο δρόμος των συνεργιών είναι αυτός, που συνδράμει στη διαχείριση των απειλών που ελλοχεύουν στην περιοχή και στην εξασφάλιση της ειρήνης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης