Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.6.22

Μ. Βορίδης: Αλλάζει η φιλοσοφία στην αξιολόγηση υπαλλήλων και δομών στο Δημόσιο - Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία το σχέδιο νόμου

 

Μ. Βορίδης: Αλλάζει η φιλοσοφία στην αξιολόγηση υπαλλήλων και δομών στο Δημόσιο - Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία το σχέδιο νόμου

Κατά πλειοψηφία, μόνο από τη ΝΔ, ψηφίσθηκε επί της αρχής και το σύνολο το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα» στην Ολομέλεια.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ανέφερε πως το νομοσχέδιο αυτό «αλλάζει το σύστημα αξιολόγησης. Αλλάζει τον μηχανισμό της στοχοθεσίας. Εφαρμόζει κίνητρα προκειμένου να είναι αποτελεσματικότερη η αξιολόγηση των δομών. Εισάγει έναν καινούργιο θεσμό, έναν σύμβουλο για την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού. Και εισάγει το μπόνους παραγωγικότητας, ενώ ταυτόχρονα φέρνει διατάξεις οι οποίες ολοκληρώνουν την ακεραιότητα του συστήματος των μετακλητών υπαλλήλων»

Σήμερα, είπε ο υπουργός, έχουμε ένα σύστημα που διαμορφώθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με τα στοιχεία του 2020 δεν παράγει κανένα χρηστικό αποτέλεσμα αφού το 97,61% των υπαλλήλων κρίνεται από άριστο ως επαρκές! Απέρριψε την κριτική ότι την αξιολόγηση θα την κάνουν στελέχη που δεν έχουν κριθεί από το ΑΣΕΠ, αντιτείνοντας ότι και σήμερα αυτοί που αξιολογούν με το υφιστάμενο σύστημα είναι οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι. Στο επιχείρημα ότι οι δομές είναι υποστελεχωμένες ή υποχρηματοδοτούμενες, ο υπουργός παρατήρησε πως αυτά τα προβλήματα στον δημόσιο τομέα υπήρχαν και πριν τρία χρόνια, αλλά αξιολογήσεις γινόντουσαν. Υποψιάζομαι, είπε ο κ. Βορίδης, πως «η αριστερή αντιπολίτευση στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί να υπάρχει πραγματική αξιολόγηση».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης