Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.6.22

Θ. Πλεύρης: Το εθνικό σύστημα υγείας δεν πιέζεται από τον κορονοϊό

 

Λογική και αναμενόμενη χαρακτήρισε ο υπ. Υγείας Θ. Πλεύρης την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

Για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού είπε: «Ήταν λογικό ότι θα είχαμε αύξηση των κρουσμάτων και αναμενόμενο. Ήταν λογικό. Όχι μόνο λόγω της άρσης των μέτρων, αλλά και γιατί ο κορονοϊός λειτουργεί με κύματα και παρακολουθούμε πάντοτε την πορεία του κάθε κύματος.

Όπου υπήρξε κύμα στους θερινούς μήνες, κατά βάση αυτό το κύμα ήταν πιο ήπιο από τα προηγούμενα κύματα.

Είχε κρούσματα, όπως έχουμε και σε εμάς, αλλά δεν είχε αντίστοιχα νοσηλείες και ειδικά βαριές νοσηλείες.

Όταν αυξάνονται τα κρούσματα, θα αυξάνονται και οι νοσηλείες. Όμως, η αύξηση αυτή είναι απολύτως ελεγχόμενη. Το εθνικό σύστημα υγείας δεν πιέζεται από τον κορονοϊό, ούτε αναμένεται ότι θα έχει τους θερινούς μήνες τέτοια πίεση».

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για την πανδημία ο θ. Πλεύρης είπε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να επανέλθουν μέτρα. «Πάντοτε κρίνεις με τα δεδομένα που έχεις, διότι μας απασχολούν τα κρούσματα, αλλά τα κρούσματα τα παρακολουθούμε σε συνδυασμό με την πίεση και να σας πω ότι και χθες που είχαμε τα 12.500 κρούσματα, είχαμε για πρώτη φορά πάρα πολλά τεστ, πολύ περισσότερα από τα αντίστοιχα της προηγούμενης εβδομάδας.Και είναι και λογικό ότι αυτή τη στιγμή έχουμε και έναν πληθυσμό τουριστών που συνεχώς φτάνει και άρα καταλαβαίνατε, υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα του κορονοϊού», ανέφερε.

Τα μέτρα έχουν μεν αρθεί ως υποχρεωτικά, αλλά υπάρχει σύσταση συμπλήρωσε, ααφέροντας χαρακτηριστικά: «Η σύσταση είναι ότι όταν βρισκόμαστε σε χώρους που μπορεί να έχουν έναν έντονο συγχρωτισμό θα πρέπει να λαμβάνουμε τα μέτρα τα οποία υπήρχαν.

Και ειδικά για τους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας, δηλαδή αυτούς που είναι άνω των 60 ή έχουν κάποιο πρόβλημα καλό είναι όταν βρίσκονται σε συνθήκες συγχρωτισμού να χρησιμοποιούν και τη μάσκα. Το ότι έχουμε άρει την υποχρεωτικότητα με την έννοια του διοικητικού προστίμου δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και αυτά τα μέτρα».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης