Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14.10.22

Κ. Χατζηδάκης: Ώρα να δράσει άμεσα η ΕΕ για την ενεργειακή κρίση

 


Κ. Χατζηδάκης: Ώρα να δράσει άμεσα η ΕΕ για την ενεργειακή κρίση

«Η ενεργειακή κρίση και ο αντίκτυπός της, ιδιαίτερα στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είναι το νούμερο ένα πρόβλημα στην Ευρώπη αυτήν τη στιγμή. Γι' αυτό, απαιτείται άμεσα συλλογική απάντηση σε επίπεδο ΕΕ, που θα πλαισιώσει τα μέτρα που λαμβάνουν όλες οι κυβερνήσεις, για να προστατέψουν τους πολίτες τους από τη δραματική αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και του ρεύματος».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εργασίας στην Πράγα (13-14 Οκτωβρίου), με βασικό θέμα στην ατζέντα την αντιμετώπιση των κοινωνικών παρενεργειών της ενεργειακής κρίσης. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι κάποιες από τις ιδέες που έχει προτείνει η ελληνική κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή, όπως η επιβολή πλαφόν στις χονδρεμπορικές τιμές του φυσικού αερίου, υποστηρίζονται από την πλειονότητα των χωρών-μελών της ΕΕ. «Σε κάθε περίπτωση, η ανάληψη πανευρωπαϊκής δράσης είναι κάτι παραπάνω από επείγουσα», είπε.

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηδάκης περιέγραψε τη δέσμη των μέτρων που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση, για να αμβλύνει τις επιπτώσεις της ενεργειακής ακρίβειας. Όπως σημείωσε, «επιδοτούμε τους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών, με έμφαση στα πιο ευάλωτα και σε έναν βαθμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με πόρους που προέρχονται εν πολλοίς από την ανάκτηση των "ουρανοκατέβατων κερδών" των ενεργειακών ομίλων, τα οποία αναδιανέμονται υπέρ της κοινωνίας και αποτελούν βασικό "όπλο" για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας. Την ίδια στιγμή, αυξάνουμε το επίδομα θέρμανσης στο πλαίσιο μέτρων στήριξης που είναι στοχευμένα στους πιο ευάλωτους».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης