Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12.7.23

Κ. Σκρέκας: Δεν θα επιτρέψουμε αναίτιες ανατιμήσεις


Κ. Σκρέκας: Δεν θα επιτρέψουμε αναίτιες ανατιμήσεις

 Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για την ακρίβεια, εκτός από τους εκτενείς ελέγχους, το market pass, το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και την πλατφόρμα e-katanalotis, θα εφαρμοστεί το πλαφόν κέρδους και σε άλλα προϊόντα, ενώ τα σούπερ μάρκετ θα πωλούν τα προϊόντα προσφορών και στα ηλεκτρονικά τους καταστήματα.
Αυτά ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
«Προφανέστατα υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας στο ελληνικό νοικοκυριό και κατά βάση προέρχεται από τα εισαγόμενα προϊόντα», τόνισε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι, «τα μέτρα που λήφθηκαν έχουν αποτελέσματα και υιοθετήθηκαν και σε άλλες χώρες. Σε ένα βαθμό έχουμε ρίξει τον πληθωρισμό».
Ο κ. Σκρέκας παρατήρησε πως «υπάρχει μείωση τιμών σε κάποια προϊόντα, ενώ έχουμε κατηγορίες προϊόντων που έχουν σημάδια αποκλιμάκωσης, ωστόσο, σε άλλα προϊόντα είναι ψηλά ο πληθωρισμός».
Υπογράμμισε ότι θα εφαρμοστεί το πλαφόν κέρδους και σε άλλα προϊόντα και πως θα γίνουν επιστάμενοι έλεγχοι σε παραγωγούς και προμηθευτές.
Για το market pass, είπε πως θα παραταθεί για το επόμενο τρίμηνο και θα αφορά σε ατομικά εισοδήματα έως 16.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος και πρόσθεσε πως δεν θα γίνουν νέες αιτήσεις, παρά μόνο αφού ολοκληρωθούν οι φορολογικές δηλώσεις, για όσους θα έχουν χαμηλότερο εισόδημα από πέρυσι.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης