Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.9.23

Κ. Σκρέκας: Στρατηγική μας προτεραιότητα η πλήρης ψηφιοποίηση του συνόλου των διαδικασιών που αφορούν τις επιχειρήσεις

 


Κ. Σκρέκας: Στρατηγική μας προτεραιότητα η πλήρης ψηφιοποίηση του συνόλου των διαδικασιών που αφορούν τις επιχειρήσεις

Έχουμε θέσει ως στρατηγική προτεραιότητα την πλήρη ψηφιοποίηση του συνόλου των διαδικασιών που αφορούν τις επιχειρήσεις καθώς και τις αδειοδοτικές διαδικασίες». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας με αφορμή το 2ο «Βραβείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης 2023» που έλαβε η διεύθυνση Επιχειρηματικότητας και Μικρών - Μεσαίων Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης, για την πρότασή της με θέμα «Ανάπτυξη ψηφιακού εργαλείου για την ενημέρωση και καθοδήγηση των ΜμΕ στην επιλογή σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση της ρευστότητας».

Το βραβείο, όπως αναφέρει ανακοίνωση, απονεμήθηκε στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης 2023 που διοργανώνεται από τη γενική γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (https://digitalawards.gov.gr/about).

Υπενθυμίζεται ότι το βραβευθέν ψηφιακό εργαλείο παρέχει μέσα από μία δημόσια πύλη άμεση, επαρκή και αξιόπιστη ενημέρωση προς τους ενδιαφερόμενους, συνεισφέροντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην παροχή εξειδικευμένης πληροφόρησης γύρω από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και τους συνεργαζόμενους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που παρέχουν τη χρηματοδότηση στις επιχειρήσεις με απευθείας πρόσβαση στις σχετικές ιστοσελίδες. Παράλληλα, βοηθά στην εξοικείωση των ενδιαφερόμενων με σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία, στη μείωση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού (financial literacy) και στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης