Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

25.10.23

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με διακομματική αντιπροσωπεία Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας

 Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με διακομματική αντιπροσωπεία Επιτροπής
της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας



Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας συναντήθηκε σήμερα με διακομματική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κ. Χρήστου Κέλλα.
Οι Κύπριοι Βουλευτές, με επικεφαλής τον κ. Παύλο Μυλωνά, αναφέρθηκαν στα θέματα που θα απασχολήσουν τις δύο Επιτροπές, ενώ ο κ. Τασούλας από την πλευρά του τόνισε το σημαντικό ρόλο της παιδείας και της κοινής πολιτιστικής μας ταυτότητας, στην προσπάθεια να ξεπεράσουν οι δύο χώρες την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας.
Σχολιάζοντας τη διεθνή πολιτική κατάσταση, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ισχυροί του πλανήτη ίσως επιτέλους κατανοήσουν τη σημασία και την αξία του Διεθνούς Δικαίου, τώρα που οι επιπτώσεις των πολεμικών συγκρούσεων γίνονται ολοένα και πιο αισθητές παγκοσμίως.
Παρόντες στη συνάντηση εκτός από τον κ. Κέλλα και τον Κύπριο ομόλογό του ήταν οι Κύπριοι Βουλευτές κύριοι Χ. Σαββίδης, Γ. Κάρουλλας, Χ. Χριστοφίδης, Α. Αποστόλου και Α. Τρυφωνίδης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης