Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2.11.09

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδέχθηκα τον Μακαριότατο και είχαμε μία σε βάθος ανταλλαγή απόψεων για την συνεργασία μας. Όπως ξέρετε, ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια ως Κυβέρνηση, για να εμπεδώσουμε μια κοινωνία αξιών, μια ευνομούμενη Πολιτεία, μια κοινωνία Δικαίου, που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον ίδιο τον πολίτη.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδέχθηκα τον Μακαριότατο και είχαμε μία σε βάθος ανταλλαγή απόψεων για την συνεργασία μας. Όπως ξέρετε, ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια ως Κυβέρνηση, για να εμπεδώσουμε μια κοινωνία αξιών, μια ευνομούμενη Πολιτεία, μια κοινωνία Δικαίου, που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον ίδιο τον πολίτη. Πιστεύω ότι με αυτόν ακριβώς τον στόχο, έχουμε πολλά να μοιραστούμε, πολλές κοινές προσπάθειες.



Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε την ελληνική κοινωνία, να δώσουμε προοπτική στη συνεργασία μας, στους τομείς της πρόνοιας, της φτώχειας, των μεταναστών. Και βεβαίως, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για πάρα πολλά ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, ώστε μέσα από τους διακριτούς μας ρόλους, να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε με σοβαρό και αποτελεσματικό τρόπο.

Συμφωνήσαμε βεβαίως ότι για να γίνει αυτό, θα διαμορφώσουμε επιμέρους Επιτροπές, και με θετικό πνεύμα θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε αυτή τη σημαντική συνεργασία μεταξύ της Πολιτείας και της Εκκλησίας.

Και χαίρομαι ιδιαιτέρως για αυτή την προοπτική συνεργασίας με τον Αρχιεπίσκοπο.

κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Και εγώ θέλω να εκφράσω τη χαρά μου για τη σημερινή μου επίσκεψη στον Πρόεδρό μας. Ήρθα πρώτα απ' όλα να του ευχηθώ, να του δώσω τα συγχαρητήριά μου και να του ευχηθώ μέσα απ' την καρδιά μου επιτυχία στο έργο του.

Συζητήσαμε, όπως ακούσατε, με τον κ. Πρόεδρο για πολλά θέματα. Εγώ οπωσδήποτε υπογράμμισα τα θέματα αυτά, άκουσα τις απόψεις του κ. Προέδρου και είπα και τις δικές μου απόψεις. Αλλά εγώ είμαι ένα πρόσωπο μόνο, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τη συζήτησή μας και τα πολύ σπουδαία πράγματα που είπαμε, θα τα μεταφέρω στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Πιστεύω ότι αυτό το πνεύμα της συνεργασίας, της θελήσεως να συνεργαστούμε, για θέματα τα οποία αποβλέπουν στην εξυπηρέτηση κάθε ανθρώπου, στην αναβάθμισή του και στην αντιμετώπιση των δυσκολιών κάθε ανθρώπου που υποφέρει, σε σχέση με το θέμα της πρόνοιας γενικότερα, θα είναι θέματα τα οποία θα τα αγκαλιάσει και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Και μέσα από αυτή τη συζήτηση, που δείχνει μια διάθεση συνεργασίας, πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε στην επίλυση πολλών θεμάτων.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ευχαριστώ πάρα πολύ. Να είστε καλά.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης