Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

24.11.09

Συνάντηση της Αντιπροέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη της Ουγγαρίας

Τη συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας που χαρακτηρίζει τις σχέσεις των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Ουγγαρίας επαναβεβαίωσαν κατά τη συνάντησή τους η Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κυρία Ροδούλα Ζήση και ο Πρέσβης της Ουγγαρίας κ. Joseph Toth.



Η Αντιπρόεδρος της Βουλής, υπό την ιδιότητά της και ως Προέδρου της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, αναφέρθηκε στις σχέσεις με την αντίστοιχη επιτροπή του Ουγγρικού Κοινοβουλίου και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας που ανοίγονται με τη θέση σε ισχύ της Συνθήκης της Λισαβόνας. Επίσης, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που έπαιξε η χώρα μας στη Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ενώ ο Ούγγρος αξιωματούχος από την πλευρά του, επεσήμανε την ανάγκη εντονότερης περιφερειακής συνεργασίας της χώρας του με τις νότιες χώρες της Ένωσης και τη σημασία που αποδίδει στην Ελλάδα, ως περιφερειακής δύναμης στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

Η Β΄ Αντιπρόεδρος και ο Ούγγρος Πρέσβης αναφέρθηκαν, επίσης, εκτενώς σε ζητήματα διμερούς συνεργασίας που απορρέουν από τη σημαντική παρουσία



της ελληνικής κοινότητας στην Ουγγαρία. Παράλληλα, τους απασχόλησαν τρέχοντα θέματα διεθνούς πολιτικής, που σχετικά με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, την ενεργειακή πολιτική και τα προβλήματα που συνδέονται με την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού, καθώς και την κλιματική αλλαγή.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης