Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

24.11.09

Στην Σοσιαλιστική Διεθνή συζητήσαμε την κρίση που περνάει η ανθρωπότητα, η οποία δεν είναι μια απλή οικονομική κρίση, είναι και μια κρίση οικολογική, μια κρίση ενεργειακή, μια κρίση κοινωνική, ακόμα και κρίση των θεσμών μας, της δημοκρατίας.


Και έχουμε διαπιστώσει όλοι ότι δεν αρκεί απλώς, να περιμένουμε παθητικά να ξεπεραστεί αυτή η κρίση και να επανέλθουμε σε μια προηγούμενη κατάσταση. Χρειάζεται τώρα να προωθήσουμε τομές, μεγάλες αλλαγές, μια διαφορετική πορεία στην παγκόσμια οικονομία, κοινωνία, στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.



Η Σοσιαλιστική Διεθνής είναι πρωτοπόρα για την προώθηση αυτών των αλλαγών, για την προώθηση πιο ουσιαστικών δημοκρατικών θεσμών και σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, για την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, αυτής της αξίας που σημαίνει να προστατεύουμε τον αδύναμο, να στηρίζουμε την ισότητα, την ουσιαστική αναδιανομή του πλούτου σε όλο τον πλανήτη, να βοηθήσουμε την μικρομεσαία επιχείρηση, αυτούς που βιώνουν την φτώχεια, αυτούς που βρίσκονται εκτός δουλειάς, με την παραγωγή νέων θέσεων εργασίας.

Αλλά επίσης, να πάμε και σε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, που δημιουργεί μια νέα σχέση, εταιρική, μεταξύ ανθρωπότητας και περιβάλλοντος, που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες προς όφελος και του περιβάλλοντος και του ανθρώπου.

Η Σοσιαλιστική Διεθνής βρίσκεται στην πρωτοπορία αυτών των θεμάτων. Βρισκόμαστε σήμερα στην Λατινική Αμερική, αύριο θα είμαστε στην Κοπεγχάγη για το θέμα της κλιματικής αλλαγής, μεθαύριο στους G20 θα έχουμε παρουσία για τα θέματα της οικονομικής κρίσης.

Και βεβαίως, η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες της, πιστεύω ότι σήμερα μπορεί να πρωτοπορήσει, εμπεδώνοντας αυτές τις αξίες, μιας δημοκρατικής αντίληψης στη διακυβέρνηση, μιας κοινωνικής δικαιοσύνης που βοηθά τη μέση ελληνική οικογένεια, αλλά και τον αδύναμο. Επιπλέον, με την πράσινη ανάπτυξη, ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, που συνάδει με τις παραδόσεις μας, τις δυνατότητές μας, αξιοποιώντας όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και θέτοντας πάντα τον πολίτη στο επίκεντρο της πολιτικής μας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης