Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27.11.09

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής στην ημερίδα με θέμα «Το εκπαιδευτικό έργο των Ιδρυμάτων των Κοινοβουλευτικών Πρωθυπουργών»

Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2009

Με πρωτοβουλία του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώθηκε σήμερα, στην Αίθουσα της Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής, ημερίδα με θέμα «Το εκπαιδευτικό έργο των Ιδρυμάτων των Κοινοβουλευτικών Πρωθυπουργών».



Στην ημερίδα συμμετείχαν: το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής, το Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, το Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος, το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης και το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Σημίτης. Εκπρόσωποι των ιδρυμάτων αλλά και άλλων φορέων που πραγματοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα παρουσίασαν το έργο τους και ανέλυσαν το περιεχόμενο, τη δομή και τη λειτουργία των προγραμμάτων τους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας ότι «η καταγραφή της πρόσφατης ιστορίας μας, μέσα από τη διαδρομή προσωπικοτήτων που σφράγισαν τον πολιτικό βίο της χώρας, αποκτά νόημα και δυναμική όταν μετασχηματίζεται σε γνώση για τις γενιές του μέλλοντος».

Εξέφρασε την επιθυμία «το έργο που παράγεται να είναι ανοιχτό στη σύγχρονη κοινωνία, εύκολα προσβάσιμο από τους πολίτες και, κυρίως, χρήσιμο για τη νέα γενιά. Ο πλούτος της γνώσης και της εμπειρίας που διαχειρίζονται τα ιδρύματα, μπορεί και πρέπει να συμβάλει στη διαμόρφωση του αυριανού ενεργού πολίτη, που θα επιδιώκει και θα διεκδικεί να συνδιαμορφώνει την καθημερινότητά του. Επιπλέον, μέσα από το έργο τους, τα ιδρύματα αυτά μπορούν να ανακόψουν τις προσπάθειες απαξίωσης της πολιτικής και να εμπνεύσουν μια καινούργια γενιά πολιτικών, που θα μπορεί να χτίσει το μέλλον, μέσα από τη γνώση του παρελθόντος».

Καταλήγοντας, ο κ. Πετσάλνικος επεσήμανε ότι «οι νέοι σήμερα διαχειρίζονται τη γνώση και την τεχνολογία με ταχύτητες αδιανόητες για τις παλαιότερες γενιές και κατακλύζονται από πληροφορίες που συχνά είναι δύσκολο να αξιολογηθούν με κριτικό πνεύμα. Οποιαδήποτε εκπαιδευτική δράση, λοιπόν, είναι απαραίτητο να λάβει υπόψη της τα καινούργια δεδομένα, να αφουγκραστεί τους νέους και να τους προσεγγίσει μέσα από τα δικά τους κανάλια επικοινωνίας. Χρειάζεται ευελιξία και φαντασία για να χτίσουμε γέφυρες με τη νέα γενιά».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης