Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27.11.09

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

Με πρωτοβουλία της Ελλάδας βάλαμε και πετύχαμε τέσσερις βασικούς στόχους εδώ, στις Πρέσπες.

Πρώτα απ’ όλα, στείλαμε οι τρεις Πρωθυπουργοί μια κοινή επιστολή που γράψαμε σήμερα προς τον Ban Ki-moon αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση και προς τον προεδρεύοντα της Συνάντησης Κορυφής της Κοπεγχάγης, τον Δανό Πρωθυπουργό.



Μια επιστολή για τη βούλησή μας να υπογράψουμε οι τρεις χώρες, και επισήμως πια, μια συμφωνία για την ανάπτυξη των Πρεσπών, με τρόπο που θα προστατεύει το περιβάλλον και θα αναδεικνύει την περιοχή αυτή σε περιοχή ειρήνης, συνεργασίας, αλλά και ήπιας και ουσιαστικής ανάπτυξης, κάτι που νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για τέτοιες περιοχές, για τη χώρα μας, αλλά και για τη συνεργασία ευρύτερα στα Βαλκάνια.

Δεύτερον, περάσαμε το μήνυμα στα Βαλκάνια, βεβαίως και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι αυτή η οικονομική κρίση την οποία περνάμε, αυτή η δυσκολία που περνάει όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη και ο κόσμος, μπορεί να αντιμετωπιστεί αν αλλάξουμε μοντέλο ανάπτυξης και πάμε σε μια πράσινη ανάπτυξη. Να επενδύσουμε στο μέλλον. Πιστεύω ότι αυτό είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, οι πολλές δυνατότητες που έχει η χώρα μας, η ελπίδα για το αύριο.

Το τρίτο μήνυμα που περνάμε είναι ότι, η Ελλάδα θέλει, και παίρνει πρωτοβουλία, το 2014 να είναι χρονοδιάγραμμα ορόσημο για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2014 κλείνουν 100 χρόνια από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στόχος μας είναι να κλείσει ένας κύκλος αντιθέσεων, συγκρούσεων, για να μπουν όλες αυτές οι χώρες σε μια ειρηνική Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα πάντα με τα κεκτημένα αυτών των κοινών μας αξιών.

Τέλος, ήταν μια σημαντική ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για διμερή θέματα και με τον Αλβανό Πρωθυπουργό και με τον κ. Γκρούεφσκι και να συζητήσουμε σημαντικά και καθοριστικά ζητήματα στις διμερείς μας σχέσεις.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης