Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

25.11.09

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ κ. GEORGI PARVANOV

25.11.2009
Eξοχότατε κ.Πρόεδρε της Βουλγαρίας,
Κυρίες και Κύριοι,

Είναι μεγάλη χαρά για μένα να απευθύνω χαιρετισμό στο επιχειρηματικό forum που διοργανώνεται με την ευκαιρία της επίσκεψης του Προέδρου της γείτονος και φίλης Βουλγαρίας στην Ελλάδα και το οποίο ελπίζω ότι θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη συνεργασία του επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών μας.





Το επενδυτικό ενδιαφέρον των ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία επιβεβαιώνεται καθώς τα τελευταία χρόνια, η χώρα μας ευρίσκεται στις τρείς πρώτες θέσεις μεταξύ των ξένων επενδυτών στη Βουλγαρία, με συνολικό κεφάλαιο επενδύσεων € 2,8 δις και 1.500 περίπου ενεργές επιχειρήσεις.

Εξίσου σημαντικός τομέας στον οποίο ενισχύεται τα τελευταία χρόνια η συνεργασία των δύο χωρών είναι ο τομέας της ενέργειας, ενώ στη θετική εικόνα προστίθεται και ο όγκος του διμερούς εμπορίου, που παρουσιάζει συνεχή αύξηση.



Ανάλογο ευρύ πεδίο κοινής οικονομικής δράσης διαγράφεται στο πλαίσιο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου. Σχέδια όπως η κατασκευή του Παραευξείνιου Οδικού Δακτυλίου απαιτούν, θα έλεγα, την κοινή δράση και συνεργασία ελληνικών και βουλγαρικών επιχειρήσεων.



Αναμφίβολα, Κύριε Πρόεδρε, η σημερινή μας συνάντηση γίνεται σε μια διεθνώς δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η οικονομική κρίση, που έπληξε το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, ανέδειξε την τεράστια σημασία της αλληλεπίδρασης των οικονομιών αλλά και την αναγκαιότητα συνεργασίας των κυβερνήσεων για τη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων. Πιστεύουμε ότι οι επιχειρηματικές συνεργασίες, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε χώρας είναι, στην παρούσα δύσκολη συγκυρία, περισσότερο απαραίτητες από ποτέ.



Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και Κύριοι,



Πιστεύω ότι η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών μας σχέσεων και η ανάπτυξη νέων μορφών συνεργασίας θα συμβάλουν ουσιαστικά, τόσο στην πρόοδο των δύο χωρών και την ευημερία των λαών όσο και στην εξασφάλιση της σταθερότητας και ασφάλειας στη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Είμαι βέβαιος πως εσείς που είστε εδώ σήμερα θα συνεχίσετε να είστε πρωτοπόροι στην προσπάθεια αυτή.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης