Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

25.11.09

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Chkhikvishvili.



Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία, ενώ εκφράστηκε η βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων και στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, με ανταλλαγές επισκέψεων μεταξύ αντιπροσωπειών των Ομάδων Φιλίας που συγκροτούνται στα Νομοθετικά Σώματα των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε τη σημασία προώθησης του έργου για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ενώ ανανέωσε την πρόσκληση στον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας κ. Boris Gryslov.

Ακόμη υπογράμμισε τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες αναφερόμενος ιδιαίτερα στη λειτουργία του Ρωσικού Πολιτιστικού Κέντρου στην Αθήνα και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα λειτουργήσει αντίστοιχο ελληνικό κέντρο στη Μόσχα. Αναφέρθηκε ακόμη στην ίδρυση του Τμήματος Σλαβικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο πιλοτικό πρόγραμμα διδασκαλίας της ρωσικής γλώσσας στην Ελλάδα.

Ο κ. Πετσάλνικος εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για την αποδοχή από ρωσικής πλευράς της ελληνικής πρότασης για την ανακήρυξη του 2013, έτους προετοιμασίας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, ως έτους Ελλάδας στη Ρωσία και του 2014 ως έτους της Ρωσίας στην Ελλάδα.

Ο κ. Chkhikvishvili μετέφερε στον κ. Πετσάλνικο τα συγχαρητήρια εκ μέρους των Προέδρων των Νομοθετικών Σωμάτων της Ρωσίας κ.κ. Boris Gryzlov και Sergey Mironov, για την εκλογή του ως Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και χαρακτήρισε την Ελλάδα ως στρατηγικής σημασίας εταίρο, με σύμπλευση απόψεων στα πλαίσια των διεθνών οργανισμών.

Ο Ρώσος Πρέσβης αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Lavrov, στο πλαίσιο της υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Δεκέμβριο, ενώ τόνισε τη σημασία που θα έχει για την οικονομική συνεργασία ο προγραμματισμός της διεξαγωγής της 7ης Συνόδου της Μικτής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας εντός του 2010.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης