Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2.11.09

Είναι ιδιαίτερη η χαρά που συναντώ τον κ. Νικηφόρο Διαμαντούρο, παλαιότερα Συνήγορο του Πολίτη στη χώρα μας, τώρα Συνήγορο του Πολίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αξιολογότατο έργο και προσφορά και στην Ελλάδα, και στην Ευρώπη.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ KAI ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ


Γ. A. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Είναι ιδιαίτερη η χαρά που συναντώ τον κ. Νικηφόρο Διαμαντούρο, παλαιότερα Συνήγορο του Πολίτη στη χώρα μας, τώρα Συνήγορο του Πολίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αξιολογότατο έργο και προσφορά και στην Ελλάδα, και στην Ευρώπη.



Η συνάντηση αυτή συμβάλλει στο να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς θα προστατέψουμε καλύτερα τα δικαιώματα των πολιτών και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.



Είμαστε αποφασισμένοι και είμαι αποφασισμένος, να αντιμετωπίσουμε κάθε εμπόδιο, κάθε κατεστημένη αντίληψη και πρακτική, που είναι εμπόδιο στην εφαρμογή της ευνομίας, μιας ευνομούμενης Πολιτείας, ενός κράτους Δικαίου που προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών μας.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ. Διαμαντούρο για τη βοήθεια.

Ν. ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΡΟΣ: Εγώ απλώς να πω ότι ο Πρωθυπουργός ήδη χρησιμοποίησε όλες τις κρίσιμες λέξεις που χρησιμοποιώ κι εγώ. Ήθελα να τον ενημερώσω για την πορεία του θεσμού του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή, όπως λέγεται επισήμως ο θεσμός, του Ευρωπαίου Συνηγόρου του Πολίτη, για τις προσπάθειες που κάνω τα τελευταία 6 χρόνια, να μπορέσω να προωθήσω τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών υπό την ευρωπαϊκή τους ιδιότητα, καθώς και για την απόλυτη διάθεσή μου να μπορέσω να βοηθήσω στην προαγωγή του κράτους Δικαίου και της μεγαλύτερης ευνομίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί εκεί προφανώς είναι περιορισμένες οι δικές μου αρμοδιότητες. Επίσης, για το πώς συνεργάζομαι με τον Έλληνα Συνήγορο του Πολίτη, τον κ. Καμίνη και την ομάδα του, στο να μπορέσουμε να συμπράξουμε και να βοηθήσουμε τους Έλληνες πολίτες, εκείνος στην Ελλάδα, εγώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ακριβώς για να μπορέσουμε να προωθήσουμε τα θέματα αυτά.

Και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και ευχαριστώ πάρα πολύ τον Πρωθυπουργό, για την απόλυτη στήριξη που μου δίνει στο έργο μου. Θα με βοηθήσει πάρα πολύ στην προοπτική μιας περαιτέρω θητείας.

Ευχαριστώ πολύ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης