Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.12.09

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι, 11.10.2009, τον Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ.Γιώργο Μόσχο και 9μελή Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου μη κυβερνητικών οργανώσεων για την Παρακολούθηση της Εφαρμογής της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Ελλάδα.

Η Συντονιστική Επιτροπή των 9 Φορέων απαρτίζεται από τους:

- κ.Λάμπρο Κανελλόπουλο-Πρόεδρο και κ.Ηλία Λυμπέρη-Διευθυντή Ενημέρωσης της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF.



- κα Γεωργία Τρισμπιώτη, Διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας.

- κα Μαριέλλα Μιχαηλίδου, μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.

- κ.Στέργιο Σιφνιό, Διευθυντή Κοινωνικής Εργασίας Παιδικών Χωριών SOS.

- κ.Νικήτα Κανάκη, Πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου.

- κα Χριστίνα Σκούρτη, μέλος ΔΣ του Δικτύου Δικαιωμάτων του Παιδιού.

- κα Κατερίνα Πούτου, μέλος ΔΣ της ‘ΑΡΣΙΣ’ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

- κα Αντωνία Τορρένς, Διευθύντρια του Κέντρου Μέριμνας Παιδιού και Οικογένειας.

- κα Αναστασία Χατζηστεφάνου-Βαφέα, Διευθύντρια της ‘ΣΧΕΔΙΑ’ - Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης.





ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θέλω να σας καλωσορίσω και να συγχαρώ όλους σας γι’αυτό που κάνετε. Για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί όταν ο πυρήνας της κοινωνίας, που είναι τα παιδιά, υποφέρουν, πάσχουν, τότε η κοινωνία μας πάει ‘κατά διαόλου’, θα έλεγα. Όλοι τα ζούμε - έχω και εγώ μικρές εγγονές, παιδιά - και ζω τα προβλήματα αυτής της γενιάς.



Ελπίζω εσείς που παρακολουθείτε τη Διεθνή Σύμβαση Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, όλοι μαζί να μπορέσουμε να τη διευρύνουμε, να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον όλων.



Και βέβαια εσείς, είστε πρωτοπόροι σ’αυτόν τον αγώνα και εγώ ακολουθώ και εντάσσομαι στην προσπάθειά σας αυτή.



Ακόμα μια φορά σας ευχαριστώ γι’αυτό που κάνετε. Σας εκτιμώ ιδιαίτερα.





Γ.ΜΟΣΧΟΣ (Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού): Ευχαριστούμε πολύ, κύριε Πρόεδρε. Όπως είπατε, η γνώση, η εφαρμογή και η προάσπιση των Δικαιωμάτων του Παιδιού χρειάζεται να είναι προτεραιότητα της κοινωνίας μας, ενώ πολλές φορές συμβαίνει να είναι κάτι που το βλέπουμε σε δεύτερο βαθμό από άλλες προτεραιότητες.



Και η εφαρμογή της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού που έκλεισε 20 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε από τον ΟΗΕ και 17 χρόνια από τότε που έγινε Νόμος αυξημένης ισχύος στη χώρα μας, χρειάζεται να μας απασχολήσει και ως Πολιτεία, αλλά και σε οργανωμένες ομάδες πολιτών για το πώς θα τη δούμε να γίνεται πράξη. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης