Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.12.09

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη της Ιταλίας


Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε χθες με τον Πρέσβη της Ιταλίας κ. Gianpaolo Scarante.
Ο κ. Πρόεδρος αναφέρθηκε στις άριστες διμερείς σχέσεις και διαβίβασε στον Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής κ. Gianfranco Fini ευχαριστίες για το συγχαρητήριο μήνυμά του με την ανάληψη των καθηκόντων του. Αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση, δήλωσε ότι θα προγραμματίσει την επίσκεψή του στην Ρώμη προσεχώς, στο πλαίσιο των συνολικών υποχρεώσεών του, προς περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο Κοινοβουλίων, στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται η συγκρότηση της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ιταλίας.


Έμφαση έδωσε ο κ. Πετσάλνικος και στην «ανθρώπινη γέφυρα» που συνδέει τις δύο χώρες με τους φοιτητές στα ιταλικά Πανεπιστήμια και τις Κοινότητες που διαβιούν εκατέρωθεν στις δύο χώρες.
Από την πλευρά του ο κ. Scarante τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ιταλών Βουλευτών για την Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τη συμμετοχή 150 Βουλευτών στην Ομάδα Φιλίας του Ιταλικού Κοινοβουλίου, την πολυπληθέστερη Επιτροπή στο Ιταλικό Κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος της οποίας κ. Versace έχει ήδη προγραμματίσει επίσκεψη στην Αθήνα.
Ο Ιταλός Πρέσβης πρότεινε, σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Ιταλικής Βουλής, να οργανωθούν από κοινού εκθέσεις Ευρω-μεσογειακού ενδιαφέροντος ή να αναληφθεί πρωτοβουλία για συν-εορτασμό ιστορικών γεγονότων, πρόταση που έγινε δεκτή από τον κ. Πετσάλνικο, ο οποίος δήλωσε ότι θα ενημερώσει σχετικά το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.
Ο κ. Scarante απηύθυνε πρόταση της Ιταλικής Περιφέρειας του Trento για δωρεά προς το ελληνικό Κοινοβούλιο πιστού αντίγραφου της «επιγραφής της Γόρτυνας» που ανακαλύφθηκε στην Κρήτη από ιταλούς αρχαιολόγους προ εκατονταετίας και αποτελεί την πρώτη γνωστή κωδικοποίηση νομοθεσίας και μάλιστα συντεταγμένη στην ελληνική γλώσσα.
Ο Πρόεδρος της Βουλής αποδέχθηκε την προσφορά για την υλοποίηση της οποίας οι δύο πλευρές θα έχουν στενή συνεργασία.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης