Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3.2.10

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, αμέσως μετά τις συναντήσεις που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους πολιτικούς αρχηγούς.



Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται στο κέντρο κερδοσκοπικών παιχνιδιών τα οποία έχουν ως τελικό στόχο το ευρώ και χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως αδύναμο κρίκο. Πρόσθεσε ότι είναι εθνικό χρέος η ακύρωση όλων αυτών των προσπαθειών μέσω των οποίων επιδιώκεται να οδηγηθεί η χώρα στο γκρεμό και τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα μέτρα για να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη. "Οφείλουμε να δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά" είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, αναφέροντας παράλληλα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κρίνει θετικά το πρόγραμμα σταθερότητας της χώρας, ένα πρόγραμμα, που όπως σημείωσε "θα νοικοκυρέψει την οικονομία".

Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε ο κ. Παπανδρέου είναι η αύξηση του φόρου στα διανεμόμενα κέρδη που δεν επανεπενδύονται, η φορολόγηση των μερισμάτων κατά τον τρόπο που φορολογούνται τα εισοδήματα και η αύξηση στη φορολόγηση των οφ σορ εταιριών.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι θα χρειαστεί μέσα στο 2010 να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου και ανακοίνωσε ότι ένα από τα μέτρα που θα φέρουν γρήγορα έσοδα θα είναι η αύξηση στη φορολογία των καυσίμων.

Επίσης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα έρθει στη Βουλή το Νομοσχέδιο για την εισοδηματική πολιτική, θα αντιμετωπιστούν θέματα σχετικά με τα υψηλά εισοδήματα στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ότι οι αυξήσεις που θα δοθούν δεν θα κινούνται πέραν της μισθολογικής ωρίμανσης. Όλα αυτά, όπως είπε, θα αφορούν και την τοπική αυτοδιοίκηση και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η χαμένη ανταγωνιστικότητα της χώρας και κάλεσε εργοδότες και εργαζόμενους να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό σύστημα τόνισε ότι θα είναι δίκαιο και προϊδέασε για αποφάσεις οι οποίες όπως είπε έχουν εφαρμοστεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αφορούν μεταξύ άλλων την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Η κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός, έχει πλήρη επίγνωση της δυσκολίας και της κρισιμότητας της κατάστασης αλλά και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια. Γι' αυτό, όπως είπε, θα κινηθεί με αίσθημα δικαίου, ότι τα μέτρα μπορεί να είναι επώδυνα αλλά η προσπάθεια της κυβέρνησης κατατείνει να σταματήσει την πορεία της χώρας προς τον γκρεμό.

Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση θα κάνουν κάθε τι δυνατό να συμπαρασταθούν στον αδύναμο, να στηρίξουν τη μέση ελληνική οικογένεια και τη νέα γενιά. Και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για απεργίες, στάση εργασιών και μπλόκα καθώς όπως τόνισε πρέπει να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί.

Τόνισε επίσης ότι οι ισχυρότεροι πρέπει να συνεισφέρουν περισσότερα και παράλληλα οι αδύναμοι να προστατευθούν περισσότερο.

Η κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός, είναι εδώ για να εγγυηθεί όλα αυτά και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και οι πολίτες είναι εδώ να βοηθήσουν τη χώρα να πετύχει τους στόχους της. Γνωρίζουμε της δυνατότητες της Ελλάδας και του ελληνισμού τόνισε και πρόσθεσε "είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε".

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης