Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.4.10

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΡΚΙΔΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΕΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΩΡΓΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Αθήνα, 29 Απριλίου 2010
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΡΚΙΔΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΕΕ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΓΙΩΡΓΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ







ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συζητείται το ενδεχόμενο νέας αύξησης του ΦΠΑ και στους έμμεσους φόρους κ. Πρόεδρε. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

Β. ΚΟΡΚΙΔΗΣ: Τα μέτρα τα οποία ζητήθηκαν από την Τρόικα είναι πολύ σκληρά, αλλά τουλάχιστον μας δίνει τη δυνατότητα να το παλέψουμε και χρονικά και οικονομικά. Σ' αυτό το διάστημα των 18 - 19 μηνών, μέχρι το τέλος του 2011 έχει τη δυνατότητα αν θέλετε η ελληνική κοινωνία και η ελληνική επιχειρηματικότητα να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Σαφώς θα υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο. Πρέπει να το εκμεταλλευθούμε στο έπακρο για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε οριστικά από τον κίνδυνο της πτώχευσης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Λέτε ναι στην αύξηση του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων σαν μέτρο;

Β. ΚΟΡΚΙΔΗΣ: Δεν είναι δυνατόν να πούμε εμείς ναι στην αύξηση του ΦΠΑ. Είχαμε μια αύξηση του ΦΠΑ πριν λίγο διάστημα. Γίνεται ένας αγώνας να παγώσουμε τις τιμές και όπου είναι δυνατόν να τις μειώσουμε. Όπως καταλαβαίνετε μια δεύτερη αύξηση του ΦΠΑ είναι αδύνατον να απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα;

Β. ΚΟΡΚΙΔΗΣ: Ο 13ος και ο 14ος μισθός νομίζω ότι δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο στο ιδιωτικό τομέα. Αυτό τουλάχιστον είναι ένα κίνητρο να κάνουμε τον ιδιωτικό τομέα πιο ελκυστικό και να μπορέσουμε να προσελκύσουμε νέους εργοδότες και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και να αποφορτώσουμε αν θέλετε έναν υπέρβαρο δημόσιο τομέα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ευχαριστούμε πολύ κ. Πρόεδρε.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης