Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.4.10

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΩΡΓΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Αθήνα, 29 Απριλίου 2010




Χ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Πρωθυπουργός μας παρουσίασε την κατάσταση της οικονομίας και βεβαίως το πώς θα αντιμετωπιστεί με βάση τη συμφωνία που θα ακολουθήσει με το μηχανισμό στήριξης της οικονομίας. Εκείνο που βγαίνει και θεωρώ ότι έχει μεγάλη σημασία, είναι ότι οι παραγωγικές και οι κοινωνικές δυνάμεις της χώρας ανεξαρτήτως από τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, δεν έχουν παρά να αθροίσουν προσπάθειες για να αντιμετωπίσει η χώρα τα προβλήματα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Λέτε δηλαδή όχι σε απεργίες;

Χ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ: Η κατάσταση είναι δεδομένη, η χώρα θα πρέπει να λύσει τα προβλήματα. Πώς θα τα λύσει; Με το να εργαστούμε κατά τέτοιο τρόπο, ώστε και η παραγωγική δραστηριότητα αλλά και η κοινωνική δραστηριότητα να συγκλίνουν στους στόχους που μπαίνουν για τη χώρα. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, για να μην έρθουν χειρότερα πράγματα απ’ αυτά που ζούμε σήμερα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είπε για περικοπές στον ιδιωτικό τομέα Πρόεδρε;

Χ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ιδιωτικός τομέας έχει τους δικούς του ρυθμούς, τη δική του δυναμική και κινητικότητα. Το θέμα είναι να υποστηρίζεται ο ιδιωτικός τομέας για να απορροφά και την ανεργία. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος, ο αναπτυξιακός στόχος και η ανάπτυξη όπως ξέρετε δεν είναι υπόθεση ημερών, χρειάζεται χρόνο. Έρχεται το αναπτυξιακό νομοσχέδιο και θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας παρουσίασαν τα μέτρα κύριε Πρόεδρε;

Χ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ: Όλα τα ενδεχόμενα μέτρα πέσανε στο τραπέζι. Βεβαίως, όπως ξέρετε, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η συζήτηση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κόκκινες γραμμές υπάρχουν;

Χ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ: Κόκκινη γραμμή, πρέπει να υπάρχει ένας ελάχιστος κοινωνικός παρανομαστής τον οποίο να τον υποστηρίξουμε, έτσι ώστε να μην έχουμε διεύρυνση της φτώχειας στην πατρίδα μας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης