Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

18.6.10

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
κ.ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

18.6.2010









A. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πολύ που με δεχθήκατε.



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Υπουργέ, δύσκολες ώρες. Ελπίζω να δώσετε τη μάχη να περιοριστούν οι απώλειες και να πείσετε την κοινωνία ότι οι θυσίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα καλύτερες μέρες.



Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, περνάω πάρα πολύ δύσκολες ώρες, αλλά δεν κάμπτομαι γιατί με στηρίζει η πίστη που έχω και αυτό που κάνει ο Πρωθυπουργός και αυτό που κάνουμε εμείς οι υπουργοί είναι μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να διασωθεί η χώρα. Μπροστά σ’αυτό δεν υπάρχει κανένα προσωπικό ή πολιτικό κόστος για κανέναν μας και για κανένα λόγο.

Πιστεύω ότι η χώρα θα ξεφύγει με τις δικές της προσπάθειες από αυτή τη μέγγενη. Και γι’αυτό άλλωστε προσπαθούμε σε συνεννόηση με τους εταίρους μας, αλλά και σε συνεννόηση και με τους δανειστές μας, να κάνουμε τα μέτρα που έχουμε υποχρέωση να κάνουμε, κατοχυρώνοντας όσα περισσότερα μπορούμε, σ’αυτές τις δύσκολες περιστάσεις.



Είναι τραχύς ο αγώνας αυτός. Έχω όμως ένα ευχάριστο μήνυμα και θέλω να σας το αναφέρω, ότι χτες στη συνάντηση που είχαμε με τους εκπροσώπους των τριών - Ευρωπαϊκή Επιτροπής και λοιπών - υπήρξε συμφωνία και των μερών ότι οι αναπληρώσεις στο νέο συνταξιοδοτικό σύστημα θα είναι κοντά στο 63 με 64%, όπως δηλαδή η κυβέρνηση είχε προσχεδιάσει από μόνη της κάνοντας την αλλαγή του ασφαλιστικού.



Επίσης, για τα εργασιακά δεν υπήρξε εκ μέρους τους κάποια άλλου είδους πρόταση. Συνεπώς, έχουμε πάρα πολύ μεγάλο περιθώριο να δούμε μέσα στην πορεία του χρόνου πώς θα διαμορφωθούν αυτές οι σχέσεις.

Γι’αυτά τα δύο θέματα ζήτησα την Τρίτη να ενημερώσω την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης